Η «Συμμαχία Ηπειρωτών» για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τη συχνότητα των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου εξέδωσε η Περιφερειακή Παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών»:

Περιφέρεια Ηπείρου«Το περιφερειακό Συμβούλιο συνεδριάζει όποτε θέλει η περιφερειακή Αρχή και όχι όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Και καλά ο περιφερειάρχης έτσι έμαθε, ο πρόεδρος του ΠΣ γιατί τον ακολουθεί; Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έγιναν τρεις μόνο συνεδριάσεις με θέματα ρουτίνας. Τα σημαντικά και πολιτικά ζητήματα τα αποφεύγουν. Η επερώτηση μας για την οδό Νιάρχου δεν συζητήθηκε ακόμα – ούτε αύριο είναι στην ημερήσια διάταξη, με το πρόσχημα ότι θα συζητηθεί μαζί με τις απαλλοτριώσεις.

Καμία σχέση! Ζητήσαμε απολογισμό και συζήτηση επί των συμπερασμάτων του περιφερειακού συνεδρίου – τι ποιο φυσικό. Δεν τη θέλουν. Αρνούνται μια συζήτηση που έπρεπε να είχε προηγηθεί του συνεδρίου. Κατά τα άλλα τους ενδιαφέρει η συνεργασία, η συναίνεση με σύνθημα «όλοι μαζί», αλλά εμείς μπροστά. Την εξουσία τους θέλουν να διαιωνίζουν. Γι αυτό και διαφωνούν με την απλή αναλογική. Αυτά κάνει το 51 %.»

 

Tags: