Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει τις διαδικασίες για τη μονάδα Α.Σ.Α.

Αλέξανδρος ΚαχριμάνηςΗ Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζει τις διαδικασίες για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) και στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στη συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, για την επιλογή τεχνικού συμβούλου του έργου, που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει με τις ανακοινώσεις του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος για το νέο Εθνικό Σχέδιο διαχείρισης των αποβλήτων, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο σχεδιασμός της Περιφέρειας θα προχωρήσει κανονικά.

“Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και θα αναγνωριστεί η δουλειά που έγινε στην Ήπειρο για να λυθεί ένα θέμα που ταλανίζει την κοινωνία μας. Η προσπάθεια που έγινε με όλους τους Δήμους ήταν στην κατεύθυνση να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και για την κατασκευή και για τη λειτουργία του εργοστασίου”, τόνισε ο Περιφερειάρχης, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του υπογράμμισε και τα εξής:

“Με το νέο Εθνικό Σχέδιο που προωθείται, θεωρώ ότι εμείς καλύπτουμε όλες τις παραμέτρους. Πρέπει να σκεφτούνε όλες οι πλευρές, ότι η 1-1- 2016 ημερομηνία από την οποία θα μπαίνουν πρόστιμα και για τη διαλογή των απορριμμάτων, δεν είναι μακρινή. Εμείς στην Ήπειρο με αγώνα, με διαφωνίες αν θέλετε, καταφέραμε να μην είμαστε σε κανέναν κατάλογο με αυτούς που επιβλήθηκαν πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Η αγωνία μας ήταν τέτοια και η δουλειά μας πολύ μεγάλη, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με πρόστιμα στην περιοχή μας, ούτε μετά την 1η 10υ 2016”.

Ως προς την επιστολή που είχε αποσταλεί στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, (στην οποία επισημαίνονται οι αρνητικές συνέπειες που προκαλούνται από την εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ι. Τσιρώνη να ανασταλεί η διαδικασία έγκρισης του ΠεΣΔΑ Ηπείρου), ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι με αυτή ζητείται η παρέμβαση του, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση των ήδη προγραμματισμένων και υπό δημοπράτηση έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου. Η επιστολή – πρόσθεσε – δεν δόθηκε από την Περιφέρεια στη δημοσιότητα, ούτε και ο ίδιος τοποθετήθηκε δημοσίως στα Μ.Μ.Ε. καθώς σκοπός του ήταν η επίλυση του ζητήματος και όχι η δημιουργία εντυπώσεων.

Άλλες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής:

Στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε αποφάσεις και για έργα συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Ηπείρου, καθώς και για δύο ακόμη αντιπλημμυρικά έργα για την Π.Ε. Άρτας.

Ειδικότερα:

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
– Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας επί της γέφυρας Άννινου, προϋπολογισμού 33.500
– Αποκατάσταση περιοχής Γότιστας, προϋπολογισμού € 57.000.
– Συντήρηση επαρχιακής οδού προς Νεγράδες, προϋπολογισμού € 40.000
– Αποκατάσταση – συντήρηση οδού στο Δ.Δ. Νέας Κερασούντας Δήμου Ζηρού προϋπολογισμού € 16.300
– Συντήρηση δρόμου Ανέζα – Ψαθοτόπι -γέφυρα Φειδοκάστρου, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
– Συντήρηση δρόμου Σταυροβρύση – Ελάτη – Καστανιά – Τετράκωμο, προϋπολογισμού 54.000 ευρώ.
– Αποκατάσταση δρόμου Ρετσιανών – Καστανιάς, προϋπολογισμού € 200.000. (Επαναδημοπρατείται δεδομένου ότι η από 02-06-2015 δημοπρασία απέβη άγονος, επειδή δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος για επίδοση προσφοράς).

Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα εξής έργα:
– Αποκατάσταση και προστασία πρανών από τα νερά του ποταμού Σαρανταπόρου στη Χ.Θ. 93+000 της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης και λοιπές εργασίες αποκατάστασης της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Τμήμα Κόνιτσα – Όρια Ν. Ιωαννίνων), προϋπολογισμού € 403.000. Ανάδοχος Δημήτριος Τσομπίκος.
– Αποκατάσταση οδού Καλέντζι – Πηγάδια, προϋπολογισμού € 40.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος “Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.”.
– Συντήρηση – αποκατάσταση οδού σύνδεσης Δολιανών με εθνική οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος “Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.”.
– Αποκατάσταση ζημιών τμήματος Επαρχιακής Οδού 7 (Μεσοβούνι Θεσπρωτίας), προϋπολογισμού € 30.000. Ανάδοχος Γεώργιος Λάμπρου.
– Αποκατάσταση ζημιών τμήματος Εθνικής Οδού 19 (Νεράιδα – Κυπάρισσος), προϋπολογισμού € 35.000. Ανάδοχος Γεώργιος Παπαρούνας
– Αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Γραικοχώρι – Βασιλικό, προϋπολογισμού € 276.000. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
– Επισκευή αναχώματος Βώβου ποταμού στην περιοχή Συκιών, προϋπολογισμού € 30.000. Ανάδοχος Φώτης Στεφάνου.
– Αποκατάσταση – καθαρισμός διατομών τάφρων πεδιάδας Άρτας, προϋπολογισμού € 100.000. Ανάδοχος Αλεξ. Σμύρης.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply