Οι νέες τάσεις στην διακόσμηση για το 2018

Γράφει η Ιωάννα Περιστέρη, Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων

Ο χειμώνας άρχισε και βλέπουμε ξεκάθαρα δίπλα μας να είμαστε επηρεασμένοι από της νέες τάσεις, να υποδέχονται σιγά σιγά το τέλος του 2017 και την έναρξη του 2018, μια χρόνια όπου θα καταλάβουμε ότι το interior design είναι επηρεασμένο από το Instagram room fashion. Όσοι ασχολούνται με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καταλάβει ήδη ότι η τάση αυτής της χρονιάς είναι η απώλεια του χρώματος στους τοίχους και υπερβολή στα έντονα και περίεργα αντικείμενα.

Το μοναδικό αυτής της χρονιάς είναι ότι με κάποια φυτά και λίγο ανοιχτό ξύλο σε συνδυασμό με κάποια ριχτάρια σε γκρι και ροζ χρώμα, αμέσως το σπίτι μας θα ζεστάνει και θα αποπνέει έναν αέρα elegant, σπίτι βγαλμένο από σελίδα περιοδικού. Ας δούμε πως μπορούμε και εμείς εύκολα και με πολύ μικρό κόστος να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στο σπίτι μας και στην καθημερινότητα της ζωής μας.

Μην ξεχνάτε ότι «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ»:

  1. Χρώμα: Το πρώτο που σκεφτόμαστε για ένα χώρο είναι τα χρώματα. Οι αποχρώσεις αυτής της χρονιάς που θα επιλέξουμε για τους τοίχους μας είναι το απολυτό λευκό, το γκρι, το ξεθωριασμένο μπλε και φυσικά το ροζ παστέλ. Θέλουμε όσο πιο αδιάφορους τοίχους διότι το μεγαλύτερο ρόλο θα παίξουν τα διακοσμητικά στοιχεία.
  2. Τα διακοσμητικά τα οποία θα πρέπει να επιλέξουμε είναι στοιχεία από γυαλί, μάρμαρο, φωτιστικά δαπέδου και οροφής σε χρυσό γυαλιστερό. Βάζα μπλε, ροζ και μαύρα σε έντονα χρώματα έτσι ώστε να αναδειχθούν στο χώρο, με συνοχή στις απόλυτες γραμμές, που επιδιώκει η minimal τάση της χρονιάς.
  3. Τα Ριχτάρια είναι κατανοητό ότι είναι το πιο δύσκολο κομμάτι επιλογής για το χειμώνα: Πικέ κουβερλί, βελούδινα και πλεκτά, θα σκεπάσουν το καθιστικό σας με ανάγλυφες υφές που θα ζεστάνουν το κάθε χώρο.
  4. Τα πιο trendy φυτά εσωτερικού χώρου: Με την χρήση των φυτών στο χώρο σας θα καθαρίζετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας από κάθε αρνητική ενέργεια που μπορεί να το περιβάλλει. Με κάποιες ξύλινες γλάστρες και λινάτσες μπορείτε να φτιάξετε την πιο οικονομική κατασκευή που θα ομορφύνει κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Κάποια από αυτά είναι τα γνωστά φυτά σε όλους μας Σανσιβερια «φυτό-φίδι», καθαρίζει το χώρο και είναι εύκολο στην περιποίηση, διότι δεν χρειάζεται πολύ νερό καθώς κρατάει υγρασία στα φυλλώματα του. Ένα ακόμα φυτό που μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας είναι η δράκαινα «μαρτζινατα» ένα φυτό που μοιάζει με φοίνικα, είναι τροπικό και χρειάζεται έμμεσο φωτισμό, αλλά όχι να το χτυπούν η ακτίνες του ηλίου. Επίσης οι κάκτοι είναι ένα φυτό το οποίο χρειάζεται λίγη περιποίηση και νερό, ενώ πολλοί τους χρησιμοποιούν σαν μαγνήτη της ραδιενέργειας που υπάρχει σε χώρους με υπερβολική ακτινοβολία. Καθώς είναι γνωστό στο feng shui ότι διώχνει την γλωσσοφαγιά και τα έντομα.

 

Tags:

, , ,