«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» – Τελετή βράβευσης στα Ιωάννινα

Τους 37 αριστούχους αποφοίτους από τα Λύκεια των Νομών Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας βράβευσε η Eurobank σε ειδική εκδήλωση στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.

Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 30 Νοεμβρίου 2018.

Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Οι 37 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 18.002 έως 19.430 μόρια. Εξ αυτών, 16 μαθητές εισήχθησαν σε Ανθρωπιστικές-Νομικές-Κοινωνικές Σχολές, 16 σε Ιατρικές Σχολές και Σχολές Επιστημών Υγείας, 4 σε Θετικές/Πολυτεχνικές Σχολές και ένας σε Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε έξι Λύκεια από τα οποία αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού.

  • Συγκεκριμένα, στο Νομό Ιωαννίνων βραβεύθηκε το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια» και είναι η 4η φορά που το συγκεκριμένο Λύκειο βραβεύεται στα 16 χρόνια του Προγράμματος.
  • Στο Νομό Θεσπρωτίας, το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας που βραβεύεται για 2η φορά.
  • Στο Νομό Άρτας, το 1ο Γενικό Λύκειο Άρτας απέσπασε για 5η χρονιά το βραβείο για τον αριστούχο με την υψηλότερη επίδοση στο Νομό.
  • Στο Νομό Πρέβεζας το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας, απέσπασε για 9η χρονιά την ίδια διάκριση, μετρώντας εννέα αποφοίτους που αρίστευσαν στη διάρκεια του Προγράμματος.
  • Στο Νομό Λευκάδας το 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας που βραβεύτηκε για 7η χρονιά Στο Νομό Κέρκυρας το 2ο ΕΠΑΛ Κέρκυρας που απέσπασε για πρώτη φορά την τιμητική διάκριση.

 

Tags: