Οι ιδιώτες θα μπορούν να πληρώνουν τους φόρους σε 12 δόσεις, σύμφωνα με την αν. Υπουργό Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου – Διαψεύδει το ΥΠ.ΟΙΚ.

Ενημέρωση 20:00 – Διάψευση από το Υπουργείο Οικονομικών

Διέψευσε το Υπουργείο Οικονομικών την τοποθέτηση της Ρ. Αντωνοπούλου για πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις, χωρίς όμως να αποκλείσει μελλοντικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνια Αντωνοπούλου είχε αναφέρει σε συνέντευξη της ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FM», η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε πως το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη για το συγκεκριμένο θέμα το που θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.

Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές στα πλαίσια της τρίτης αξιολόγησης να ολοκληρώσει την σχετική μελέτη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Η πληρωμή των φόρων χωρίς επιβαρύνσεις σε 12 δόσεις ισχύει ήδη σε άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Συνήθως, ο φορολογούμενος έχει την δυνατότητα να κάνει την σχετική επιλογή στο εκκαθαριστικό σημείωμα που λαμβάνει και να εξοφλήσει τον φόρο σε έως 12 δόσεις είτε μέσω πιστωτικής κάρτας είτε με πάγια εντολή χρέωσης του τραπεζικού λογαριασμού του. Αν ο λογαριασμός δεν έχει αρκετά λεφτά για την πληρωμή κάποιας δόσης, το συνολικό ποσό του εναπομείναντος φόρου καθίσταται απαιτητό.

Σήμερα, ο φορολογούμενος έχει την δυνατότητα να πληρώσει τον φόρο εισοδήματος σε τρείς διμηνιαίες δόσεις ενώ μπορεί να επιλέξει την πάγια ρύθμιση οφειλών με τόκο 8,76% ετησίως.

πηγή: ert.gr

 

Tags:

, , , , ,