«Η γλυπτική και ο τόπος» στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτας

Το Αθαμανικό Κέντρο Τέχνης στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του με γενικό τίτλο “ Εν αρχή ήν…ο τόπος “ διοργανώνει εκδήλωση και έκθεση με θέμα « Η ΓΛΥΠΤΙΚΗ και Ο ΤΟΠΟΣ».

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 4 Αυγούστου, 8,30 μ.μ. στο χώρο του Αθαμανικού Κέντρου Τέχνης στο Κάτω Αθαμάνιο Άρτας και θα είναι αφιερωμένη στο έργο του συμπατριώτη μας γλύπτη, δάσκαλου και ευεργέτη της τέχνης και του τόπου, Θόδωρου Παπαγιάννη, ιδρυτή του ομώνυμου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης” στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει βασικά ένα εικαστικό ταξίδι στη γλυπτική μέσα απο το έργο του καλλιτέχνη, με έκθεση έργων του, σχετικές ομιλίες και προβολή ντοκιμαντέρ για την καλλιτεχνική του πορεία, για τη γλυπτική τέχνη και το μουσείο σύγχρονης τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο τιμώμενος καλλιτέχνης, εκπρόσωποι του “Ομίλου φίλων του Μουσείου Παπαγιάννη”, του “Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας”, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, της “Αδελφότητας Αθαμανιωτών & Κάτω Αθαμανιωτών ”, καθώς και άλλων προσκεκλημένων φορέων. Θα ακολουθήσει το καθιερωμένο κέρασμα με τοπικά εδέσματα και τσίπουρο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου 2018. Η όλη εκδήλωση θα γίνει με την υποστήριξη του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων και είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Tags: