Η Γιαννιώτικη εταιρεία τεχνολογίας «Terracom» στο Innovation Greece

Η Γιαννιώτικη εταιρεία τεχνολογίας «Terracom» στο Innovation Greece:

Το Innovation Greece, η πρώτη προσπάθεια συνένωσης ελληνικών, καινοτόμων και εξωστρεφών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) από διαφορετικούς κλάδους δραστηριοποίησης, παρουσίασε σήμερα τον σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας της σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και του επιχειρηματικού κόσμου.

Με κοινό γνώμονα το ενδιαφέρον για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και κοινά χαρακτηριστικά τον εξωστρεφή προσανατολισμό, την ύπαρξη ώριμων προϊόντων και την πανευρωπαϊκή διάκρισή τους μέσω ανταγωνιστικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εννέα επιχειρήσεις και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν την Ελληνική Ένωση Καινοτόμων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με την επωνυμία “Innovation Greece”.

Από τη μη επεμβατική διάγνωση εγκεφαλικών δυσλειτουργιών μέχρι την εκτύπωση φωτοβολταϊκών πάνελς και από την ανάπτυξη πλωτής πλατφόρμας για την κατασκευή θαλάσσιων αιολικών πάρκων μέχρι την ανάπτυξη συστημάτων υδρογόνου για παραγωγή ενέργειας και νανοϋλικών για καταλύτες αυτοκινήτων, το Innovation Greece αποτελείται από εταιρίες που αποδεικνύουν έμπρακτα τον καινοτόμο και εξωστρεφή χαρακτήρα τους. Πρόκειται για τις εταιρίες: BRIΤΕ SOLAR TECHNOLOGIES, DRAXIS, ΕΤΜΕ, HELBIO, Monolithos, PROACTINA, STREAMLINED, TERRACOM και THINK SILICON. Τα ιδρυτικά μέλη συμπληρώνει το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, φορέας που επί 30 χρόνια στηρίζει πανελλαδικά την καινοτομία και την εξωστρέφεια των ελληνικών ΜμΕ.

 

Tags: