Η Επιτροπή Διεξαγωγής των εκλογών της “Κεντροαριστεράς” πληροφορεί τους πολίτες για το Β’ γύρο

«Σήμερα είναι ημέρα μνήμης, αναστοχασμού και πολιτικής περισυλλογής. Πρώτον για τα ανυποψίαστα θύματα των καιρικών φαινομένων του νομού της Αττικής, που ουσιαστικά υπήρξαν θύματα της πολυετούς, πολυεπίπεδης και συνεχιζόμενης ψηφοθηρικής μικροπολιτικής, χωρίς σχεδιασμό. Δεύτερον για τη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου, αλλά και των ιστορικών εκείνων στιγμών του Νοέμβρη του 1973, που συνέβαλαν στην πτώση της δικτατορίας και στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Και τα δύο σχετίζονται με την επιβαλλόμενη ουσιαστικοποίηση της Δημοκρατίας, ως καθημερινής πρακτικής μιάς κοινωνίας των πολιτών, που ακόμη είναι ζητούμενο.

Έτσι την Κυριακή στις 19-11-2017 και από ώρα 08.00 το πρωί έως 8.00 το βράδυ, θα συνεχίσουμε την άσκηση εμβάθυνσης της Δημοκρατίας στη χώρα μας, για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς, ενός νέου φορέα με κέντρο αναφοράς τον Άνθρωπο.

Δικαίωμα συμμετοχής/ψήφου στις εκλογές έχουν μόνο όσοι ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή.

Οι συμμετέχοντες/εκλογείς, μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, ασχέτως σε ποιο τμήμα ψήφισαν την πρώτη Κυριακή και χρειάζεται να φέρουν μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, ή διαβατήριο.

Για τη συμμετοχή στην επαναληπτική εκλογική διαδικασία, δε χρειάζεται καταβολή χρηματικού ποσού.

Με απόφαση της ΝΟΕ Ιωαννίνων, στο νομό Ιωαννίνων έχουν ορισθεί τα παρακάτω εκλογικά τμήματα:

1). Στην πόλη των Ιωαννίνων:
α) ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην αίθουσα εκθέσεων του πολιτιστικού πολυχώρου Δ. Χατζή- παλαιά σφαγεία, οδός Μιαούλη, 

β) ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην οδό 8ης Μεραρχίας 3-5- Ριζάρειος Πολιτεία, ισόγειο γραφείων ΔΕΥΑΙ,

2) Δ.Κ Κατσικά – παλαιό Δημαρχείο,

3) Δ.Κ Πεδινής , παλαιό Δημαρχείο,

4) Δ.Κ Περάματος, παλαιό Δημαρχείο,

5) Κόνιτσα , Δημαρχείο,

6) Ασπράγγελλοι Ζαγορίου , Δημαρχείο,

7) Καλπάκι , παλαιό Δημαρχείο ,

8) Ελεούσα, παλαιό Δημαρχείο,

9) Μέτσοβο, Πνευματικό Κέντρο δήμου Μετσόβου,

10) Πράμαντα, δημαρχείο,

11) Καλέντζι , παλαιό Δημαρχείο,

12) Κρυφοβό, Πνευματικό Κέντρο δήμου Δωδώνης.

Υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής του φορέα, είναι οι: 1. Φώφη Γεννηματά και 2. Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο ψηφοδέλτιο τίθεται ένας σταυρός προτίμησης δίπλα στο όνομα του υποψηφίου της επιλογής του ψηφοφόρου.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών αποτέλεσε μία σπουδαία επιτυχία με τη συμμετοχή 213.000 ψηφοφόρων. Η επιτυχία αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει επανάπαυση , είτε γιατί υποτίθεται ότι κάναμε το καθήκον μας, είτε λόγω απογοήτευσης, γιατί δεν προκρίθηκε ο υποψήφιος της επιλογής μας, ή γιατί κάποιοι θεωρήσουν ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν ενδοκομματική υπόθεση, που δεν είναι.

Η επιτυχία των εκλογών θα κριθεί και από το δεύτερο γύρο.

Για το λόγο αυτό η ΝΟΕ Ιωαννίνων, καλεί όλους που συμμετείχαν στις πρώτες εκλογές , να επαναλάβουν τη συμμετοχή τους, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρεί δυνατούς και προπαντός ενωμένους, ανεξαρτήτως του προσώπου που θα επικρατήσει στις εκλογές , αφού αυτό θα εκπροσωπεί την πλειοψηφία και την γνήσια προτίμηση των εκλογέων.»

 

Tags: