Η ένωση γαστρονομίας Ελλάδος μαγείρεψε για τα παιδιά της Κιβωτού

Την ίδρυση του επαγγελματικού συλλόγου, με την επωνυμία ‘’ΕΝΩΣΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ – (ΗΠΕΙΡΟΥ)’’, με έδρα τα Ιωάννινα έκαναν γνωστή με ανακοίνωση τους τα μέλη. Ο σύλλογος απαρτίζεται από αξιόλογους αρχιμαγείρους, μαγείρους, αρχιζαχαροπλάστες και γενικότερα ανθρώπους που ασχολούνται με τον κλάδο της γαστρονομίας και κατ’ επέκταση με τον τουρισμό της πόλης των Ιωαννίνων αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Σκοποί του συλλόγου και μελλοντικοί του στόχοι είναι οι εξής:

  1. Υποστηριξη των τοπικών προϊόντων (φαγητών και ποτών).
  2. Υποστήριξη των τοπικών παραγωγών (σε συνεργασία με αυτούς και τα επιμελητήρια ).
  3. Να διαφυλάξουμε την τοπική κουλτούρα και τον πολιτισμό μας καθώς η τοπική κουζίνα και η γαστρονομική μας παράδοση αποτελούν βασικό συστατικό της πολιτισμικής μας ταυτότητας.
  4. Προστασία του καλού και ποιοτικού φαγητού.
  5. Συνεχής εκπαίδευση και προσέγγιση της παραδοσιακής γαστρονομίας.
  6. Η γαστρονομία σαν μέσο επικοινωνίας των ανθρώπων σε τοπικό, πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο.
  7. Ενημέρωση του επαγγελματία και του καταναλωτή για τα τοπικά προϊόντα.
  8. Ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος.
  9. Αλληλεγγύη σε συναδελφικό επίπεδο (π.χ. Εύρεση εργασίας κτλ).
  10. Εκδηλωσεις φιλανθρωπίας με προτεραιότητα ευπαθείς ομάδες και παιδιά.

Ένας ακόμη βασικός άξονας είναι η εκπροσώπηση του τόπου μας και της χώρας μας σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς γαστρονομίας καθώς και σε διάφορα συνέδρια και φόρουμ, με αντιστοίχους συλλόγους άλλων χωρών όπως Επίσης και συνεργασίες για την ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων καθώς και τη διαφύλαξη αλλά και καταγραφή-πιστοποίηση των παραδοσιακών μας συνταγών.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω η Ένωση επιχειρεί και άνοιγμα στην τοπική κοινωνία, δείχνοντας και το κοινωνικό της πρόσωπο.

Χθες συγκεκριμένα βρέθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή και μαγείρεψε με τα παιδιά που αποδείχθηκαν μεγάλα ταλέντα! Τα μέλη της Ένωσης όμως δεν πήγαν εκεί με άδεια τα χέρια. Με τη βοήθεια αρκετού κόσμου και συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους παρέδωσαν δέματα με τρόφιμα και είδη που είναι απαραίτητα για το ζεστό σπιτικό της Κιβωτού στην ακριτική Πωγωνιανή.

 

Tags:

, , , ,