Η Ένωση δέσμια της «ελευθερίας» της

Γράφει ο Νηφάλιος

Ευρωπαϊκό ΚοινοβούλιοΚάνω πολλές προσπάθειες να δικαιολογήσω τον τίτλο της στήλης. Με όλα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες, όμως, δεν μπορώ! Πραγματικά, εάν μου έλεγαν αυτή τη στιγμή «θες ή όχι να μείνεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση», χωρίς δεύτερη σκέψη θα επέλεγα «όχι! Όξω από αυτό το άντρο παρακμής και απανθρωπιάς».

Οι τελευταίες ώρες αποτελούν την αρχή του τέλους για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι για την Ένωση όπως την γνωρίσαμε, αλλά για την Ένωση αυτή καθ’ εαυτή. Η ενότητα έχει τορπιλιστεί, μετά την κίνηση των 9 χωρών να «πετάξουν» την Ελλάδα, ουσιαστικά, εκτός Σέγκεν. Δεν με ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή οι ευθύνες της χώρας μας. Είναι πολλές ναι. Βρίσκουν και τα κάνουν οι Ευρωπαίοι ναι. Αλλά η Ένωση αυτή καθ’ εαυτή θα έπρεπε να προστατεύει τα μέλη της και να λειτουργεί σαν ένα σώμα. Φυσικά, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.

Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι μισάνθρωποι του Βορρά κλείνουν τα σύνορα σε συνανθρώπους μας, αφήνοντας τους στο έλεος του Θεού, στο οποίο αφήνουν και την Ελλάδα, η οποία από «αυλή» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανατολή έχει γίνει το …πλυσταριό της.

Όπως είπα και στην αρχή, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την «Ένωση». Η ασυδοσία του Βορρά έχει φέρει τα πλείστα προβλήματα στο νότο, ενώ η χαριστική βολή θα δοθεί τον Ιούνιο από τους υπερόπτες, αλλαζονικούς πλην όμως σωστούς στις κρίσεις τους –τις περισσότερες φορές έτσι;- Βρετανούς.

Το κύκνειο άσμα της Ευρώπης, όπως την ξέρουμε, θα είναι το προσφυγικό και το δημοψήφισμα για το Brexit. Και δυστυχώς για την παρέα των 60αρηδων του βορρά που ορίζει τις τύχες εκατομμυρίων ψυχών, τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά που «πρέπει».

Αν για την Ελλάδα, μια χώρα του που είναι «τέρμα Θεού, αρχή Αλλάχ», το ερώτημα είναι μέσα ή έξω, ε διάολε θα επιλέξω στα τσακίδια!

Υ.Γ.: Όπως είπα και πιο πάνω οι ευθύνες της χώρας μας είναι τεράστιες. Αλλά αυτές οι ευθύνες είναι το δέντρο και όχι το δάσος. Άλλωστε κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά η πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για χρόνια, μένει ίδια.

 

Tags:

, , , ,