Η Ελλάδα στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Γιούνκερ

Οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ θα σχολιάσουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Τετάρτη 24 Ιουνίου με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ (προς επιβεβαίωση) τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής για την Ελλάδα καθώς και τα πιο φλέγοντα πολιτικά ζητήματα που αναμένεται να τεθούν στη σύνοδο κορυφής στις 25-26 Ιουνίου: τη μετανάστευση, την ασφάλεια και τις οικονομικές προκλήσεις. Η συζήτηση στην ολομέλεια του ΕΚ θα ξεκινήσει στις 2μμ ώρα Βελγίου.

Το ΕΚ ψηφίζει για την τελική έγκριση του επενδυτικού σχεδίου Γιούνκερ:

Το ΕΚ θα δώσει την τελική του έγκριση με ψηφοφορία την Τετάρτη στο επενδυτικό σχέδιο ύψους 315 δισ. ευρώ, το οποίο ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο την προώθηση της χρηματοδότησης βιώσιμων επενδύσεων. Το ΕΚ τροποποίησε τη δομή χρηματοδότησης του ταμείου, πέτυχε αυξημένη λογοδοσία σε ό,τι αφορά την επιλογή της ηγεσίας του ταμείου και ενίσχυσε τη δημοκρατική εποπτεία της λειτουργίας του.

Συζήτηση σχετικά με το σχέδιο της Επιτροπής για την φορολόγηση εταιρειών:

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη το βράδυ με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί το σχέδιο δράσης που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 17 Ιουνίου για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων. Το σχέδιο, το οποίο σκοπεύει να εισαγάγει μια κοινή βάση φορολογίας εταιρειών (ΚΒΦΕ), ακολουθεί την πρόταση του Μαρτίου με την οποία η Επιτροπή ζήτησε να υπάρξει αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ φορολογικών αρχών και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις φορολογικές αποφάσεις.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply