H Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών παρουσιάζει το έργο «Η Διαθήκη»

Την κοινωνική κωμωδία «Η Διαθήκη» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου παρουσιάζει, για 2 μόνο παραστάσεις, η Θεατρική Ομάδα Ραφτανιτών, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών.

«Η Διαθήκη», έργο λαϊκό και σύγχρονο, το οποίο με γρήγορο ρυθμό και απλή γλώσσα ακτινογραφεί το φαύλο κατεστημένο της πατρίδας μας με σαρκασμό και αμεσότητα. Παρουσιάζει με ακρίβεια, πάντα όμως με χιούμορ, τις δολοπλοκίες, τις συνδιαλλαγές και τους ανταγωνισμούς μεταξύ των τοπικών μηχανισμών εξουσίας στη μικρή πόλη. Βασίζεται σε διήγημα του Γιαννιώτη συγγραφέα Δημήτρη Χατζή το οποίο διασκεύασε για το θέατρο ο Μάριος Ποντίκας.

Την πρωτότυπη μουσική της «Διαθήκης» έγραψε ο Γιαννιώτης μουσικός Βασίλης Ζιάκας, ενώ τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύουν οι ίδιοι οι ηθοποιοί. Η διάρκεια του έργου είναι μία ώρα & τριάντα πέντε λεπτά ενώ σ’ αυτό συμμετέχουν συνολικά δεκαοκτώ ερασιτέχνες ηθοποιοί μέλη της ΘΕΟΡΑ.

Η γενική είσοδος είναι 5€, ενώ τα παιδιά μέχρι 12 ετών εισέρχονται στο θέατρο δωρεάν.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο ηλικιωμένος καθηγητής Ραλλίδης βρίσκεται νεκρός. Ο δαιμόνιος εκδότης της τοπικής εφημερίδας και η σύζυγος του, με όπλο τα κάλλη της, αναζητούν το μυστικό της Διαθήκης…. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Στην υπόθεση, μπλέκεται σιγά-σιγά όλη η τοπική κοινωνία. Από το Νομάρχη, τον Αστυνόμο και το Δήμαρχο μέχρι το Μητροπολίτη, την «φιλάνθρωπη» χήρα του πρώην Υπουργού, το Διευθυντή της Τράπεζας και την ξανθιά σύζυγο του! Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν ο μυστηριώδης λοχαγός Λιαράτος αποκαλύπτει, στον εκδότη νέα δεδομένα για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση…. Περισσότερα επί σκηνής την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 21:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών!

Παίζουν: (με σειρά εμφάνισης)

Νοικοκυρά Λαμπρινή Παπαγιάννη
Τρελός Γιάννης Χουλιάρας
Δήμαρχος Χρήστος Γκόγκος
Αστυνόμος Αθανάσιος Φώτης
Δεσπότης Νίκος Τάτσης
Αντιγόνη Πολυνίκη Χουλιάρα
Δέρβης Μάκης Παπαδόπουλος
Λιαράτος Κώστας Κούρτης
Γαρίδης Θεόδωρος Καραδήμας
Γωγούσης Γιάννης Ντούρος
Νομάρχης Κώστας Ευθυμίου
Γυναίκα Θάλεια Οικονόμου
Τραπεζικός Σπύρος Χαρίση
Σύζυγος Σπυριδούλα Μπουρνάκα
Διευθυντής Σωκράτης Διαμάντης
Πρωτοδίκης Άρης Τσούκης
Γυμνασιάρχης Θεοδώρα Φώτου

Συντελεστές της παράστασης :

Σκηνοθεσία Δημήτρης Κατσάνος
Πρωτότυπη Μουσική Βασίλης Ζιάκας
Β. Σκηνοθέτη-Ενδυματολόγος Έλλη Κατσάνου
Χορογραφίες Πέννυ Παπαϊωάννου
Σκηνικά ΘΕ.Ο.ΡΑ
Φων. Διδασκαλία Όλγα Μπαλωμένου
Παραγωγή μουσικής Ισίδωρος Παπαγεωργίου
Μιξάζ τραγουδιών Κώστας Φωτίου
Διδασκαλία Παντομίμας Γιώργος Φλώρος
Φωτισμοί Ευάγγελος Τζοβάρας
Γραφιστικά Γούσης Αθανάσιος

 

Tags: