Γυμνάσια – Δημοτικά: Κλειστά μέχρι το Πάσχα

Την πρόθεση του Υπουργείου να μην ζητήσει το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών πριν το Πάσχα εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη στον Αντ1 το απέκλεισε το ενδεχόμενο καθώς αυτό που έχει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η επιστροφή των μαθητών των Λυκείων στις αίθουσες από τη Δευτέρα και κατόπιν η διαδικασία θα προχωρά βήμα – βήμα.

Η υπουργός Παιδείας εξήγησε το τι πρέπει να κάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα Λύκεια.

Όπως είπε το self test πρέπει να γίνεται ή την προηγούμενη ημέρα ή το πρωί της ίδιας ημέρας. Το αποτέλεσμα δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα από όπου εάν είναι αρνητικό εκδίδεται μία “κάρτα εισόδου” στο σχολείο. Οι μαθητές θα πρέπει να την επιδεικνύουν στον καθηγητή της πρώτης διδακτικής ώρας. Εάν δεν υπάρχει εκτυπωτής θα επιδεικνύει χειρόγραφη βεβαίωση την οποία συμπληρώνει ο γονέας.

Παρόμοια η διαδικασία για τους εκπαιδευτικούς, τις βεβαιώσεις των οποίων θα έχει ο Διευθυντής του σχολείου την ευθύνη να τις ελέγχει.

Εάν το self-test είναι θετικό. Θα διενεργείται δωρεάν επαναληπτικό rapid test σε δημόσια δομή. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Στην περίπτωση που το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: