Γιώργος Παπανδρέου: «Επιμένω, λεφτά υπάρχουν, αν νοικοκυρέψουμε τη χώρα» (video)

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (4/11) στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και παραχώρησε μία συνέντευξη εφ’ολης της ύλης. στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του πως η δήλωσή του ότι «λεφτά υπάρχουν» ήταν σωστή, ενώ εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή η οποία κατά τον ίδιο, ήταν αυτή που οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο

«Ακριβώς τα ίδια λέω και σήμερα. Λεφτά υπάρχουν αν νοικοκυρέψουμε τη χώρα και χτυπήσουμε τη διαφθορά. Πού πήγαν τα λεφτά που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία; Τα έριξαν μέσα σε μια μαύρη τρύπα και τελικά τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Πήραν μια δήλωση μου, που ήμουν ξεκάθαρος και την έφεραν στα μέτρα τους. Μετά από εμένα και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να ακυρώσουν τη ”Διαύγεια”» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο πριν την οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα, τόνισε: «Η κυβέρνηση Καραμανλή άργησε να αντιδράσει μπροστά στην επερχόμενη οικονομική κρίση. Αυτοί έχουν την ευθύνη που η χώρα έφτασε κοντά στη χρεοκοπία Ο Προβόπουλος ήταν αυτός που είχε ζητήσει από το ΔΝΤ να μην δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που είχε για την Ελλάδα. Μπήκαμε στα μνημόνια λόγω της απάτης της κυβέρνησης Καραμανλή και μετά υπήρχε έλλειμμα αξιοπιστίας στις διεθνείς αγορές. Το ΔΝΤ ήταν απαίτηση της Μέρκελ. Η αντιπολίτευση μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Ήταν απαίτηση της Μέρκελ γιατί δεν εμπιστευόταν τον Μπαρόζο και ήξερε πως θα έχει και εσωτερικό πρόβλημα στη Γερμανία αν μας έδινε λεφτά χωρίς να υπάρχει ένας ανεξάρτητος ελεγκτικός μηχανισμός. Η δήλωση για τον Τιτανικό ήταν προειδοποίηση για να μην πέσουμε στα βράχια. Δεν επηρέασε καθόλου την άνοδο των σπρεντς».

πηγή: lawandorder.gr

 

Tags: