Γιάννης Στέφος: Τοποθέτηση για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα: «Ακρόαση του προτεινόμενου για διορισμό στη θέση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.), κ. Δημητρίου Ψύλλου» τοποθετήθηκε για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Εξέφρασε την άποψη πως τα πειραματικά σχολεία είναι απαραίτητο να υπάρχουν, αν και όπως είπε ουδέποτε οι πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε αυτά έχουν διαχυθεί στα υπόλοιπα δημόσια σχολεία, αφήνοντας έτσι την εντύπωση ότι δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Ανέφερε επίσης, πως αν η αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος είναι στα σχέδια του Υπουργείου, στη λογική ότι η κάθε σχολική μονάδα και ο κάθε σύλλογος διδασκόντων θα μπορούσε να έχει λόγο στα προγράμματα που εφαρμόζονται, είναι μια καλή ευκαιρία η αρχή να γίνει με αυτά τα σχολεία, τα οποία σε συνεργασία, με τις πενταμελείς επιτροπές, οι οποίες έχουν τα προβλήματά τους, αλλά και με το Α.Ε.Ι., το οποίο εποπτεύει το κάθε σχολείο, να δώσουν το πρώτο έναυσμα, έτσι ώστε να λειτουργήσουν αποκεντρωτικά σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημα εκπαίδευσης, που είναι άκρως συγκεντρωτικό και δημιουργεί προβλήματα.

Κλείνοντας επεσήμανε το πρόβλημα που δημιουργείται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων αυτών, καθώς οι άνθρωποι αυτοί φεύγοντας από αυτά τα σχολεία χάνουν τις οργανικές τους θέσεις, μένοντας ουσιαστικά στον αέρα.

 

Tags:

, , , , , ,