Γιάννης Στέφος: Αναφορά για τη μεταφορά μαθητών των δημοσίων σχολείων

Στις 12 Νοεμβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος κατέθεσε αναφορά προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την επιστολή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου, με θέμα: «Πρόταση για τροποποίηση της αρ. 24001/2013 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1449/τ.Β/14-06-2013) Μεταφορά µαθητών δηµόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες», καθώς και την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Ανατολής με θέμα «Μεταφορά των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ανατολής».

Πρόκειται για το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής το οποίο λειτουργεί από φέτος στο νέο κτίριο που κατασκευάστηκε στην άκρη της πόλης των Ιωαννίνων. Η περιοχή αυτή είναι απομονωμένη και δημιουργεί προβλήματα στην προσέγγιση των μαθητών στο σχολείο, οι οποίοι δεν δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεις, λόγω των χιλιομετρικών περιορισμών που προβλέπονται από τη σχετική ΚΥΑ.

Με την αναφορά, τίθεται το πρόβλημα υπόψη του Υπουργείου και προτείνεται η τροποποίηση της σχετικής Κ.Υ.Α. ως προς τους χιλιομετρικούς περιορισμούς για τις μεταφορές μαθητών.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply