Για την επαναλειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου και την ετοιμότητα των σχολικών κτιρίων ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων

Θ. ΜπέγκαςΣε ενημέρωση προς τους Δημοτικούς Συμβούλους για την επαναλειτουργία του 4ου Δημοτικού σχολείου αλλά και συνολικά τις εργασίες που έχουν γίνει στα σχολεία, προχώρησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, στην έναρξη της αποψινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα με την αφορμή του μεθαυριανού αγιασμού στα σχολεία, ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Όπως είπε ο Δήμαρχος το 4ο Δημοτικό θα υποδεχθεί τους μαθητές του την Παρασκευή. Σημείωσε δε ότι «υπήρξε μια πραγματική υπερπροσπάθεια και πολλοί άνθρωποι υπερέβαλλαν εαυτόν για να μπορέσουν αρχικά να ξεπεραστούν τα προβλήματα που μας δημιούργησε το ιδιοκτησιακό, να ξεκινήσει τελικά εξαιτίας αυτών με καθυστέρηση η αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά και τελικά να προχωρήσουν σε χρόνο ρεκόρ οι εργασίες. Ήταν ένας συνεχής αγώνας δρόμου για να μπορέσει το σχολείο να λειτουργήσει από την πρώτη μέρα του Αγιασμού και να μην χρειαστεί έστω και για λίγες μέρες να μετακινούμε και πάλι τα παιδιά».

Συνολικά, σε ότι αφορά σε όλα τα σχολεία και στο κομμάτι που αναλογεί στο Δήμο Ιωαννιτών, δηλαδή αυτό της προετοιμασίας των σχολικών κτιρίων, ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε ότι έγινε μια πολύ καλή δουλειά.

«Υπήρξε έγκαιρος προγραμματισμός και μια μεθοδική δουλειά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ώστε να βελτιώσουμε τα σχολικά κτίρια με ότι είχαν ανάγκη το καθένα, με βάση την ιεράρχηση των αναγκών που έγινε σε συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες και τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές του Δήμου. Το ίδιο συνέβη από τον ΟΚΠΑΠΑ με τους παιδικούς σταθμούς.
Βαψίματα, συντηρήσεις, επιδιορθώσεις, προμήθεια εξοπλισμού, αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, καθαρισμός, κοπή χόρτων, ότι χρειάζονταν τα σχολικά κτίρια και οι παιδικοί σταθμοί, για να έχουμε ένα καλύτερο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά», είπε ο Δήμαρχος.

Κατέληξε λέγοντας: «Είμαστε έτοιμοι από πλευράς σχολικών κτιρίων. Ξέρω ότι η δουλειά που έγινε στα σχολεία δεν είναι εύκολη. Είναι πάρα πολλά τα κτίρια, πολλά από αυτά παλιά και οι χρηματοδοτήσεις πλέον δεν ρέουν όπως στο παρελθόν. Ήταν μια πολύ σημαντική συλλογική δουλειά και τους ευχαριστώ όλους. Τους Διευθυντές και τους συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων, τα μέλη των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών του Δήμου με τους προέδρους τους, τον κ. Τσαμπαλά στην Πρωτοβάθμια και την κ. Τσίλη στη Δευτεροβάθμια, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας τον κ. Κολόκα, τον κ. Τσουμάνη στον ΟΚΠΑΠΑ».

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply