Γ. Μανιάτης: “Διπλή αβάντα ΣΥΡΙΖΑ στη διαφθορά: Σε Πολεοδομίες και λαθρεμπόριο καυσίμων”

Για ανοχή στη διαφθορά κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Γ. Μανιάτης. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση του:

«Διαφθορά σε Πολεοδομίες

Σήμερα σε συνέντευξη τύπου, με κυνισμό και θράσος, παρουσιάζουν ως έργο τους την Ηλεκτρονική Έκδοση Οικοδομικών Αδειών (e-Άδειες) που νομοθετήσαμε με το ν.4178/2013. Τους παραδώσαμε έτοιμη την ηλεκτρονική πλατφόρμα τον Ιανουάριο 2015, μετά από συνεργασία με το ΤΕΕ και πιλοτική λειτουργία για 6 μήνες το 2014, σε 10 Πολεοδομικά Γραφεία της χώρας. Ποτέ δεν την υπέγραψαν, αφήνοντας για 4 χρόνια τη διαφθορά σε Πολεοδομίες ανεξέλεγκτη. Τώρα που αποχωρούν, το ξεκινούν δήθεν από την αρχή και το βαφτίζουν δικό τους έργο!

2. Λαθρεμπόριο καυσίμων 1 δις € (ΣΥΡΙΖΑ)

i. Το 2014, διενεργήσαμε 4.018 ελέγχους σε πρατήρια και αποθήκες καυσίμων, για λαθρεμπόριο. Το 2017, οι δήθεν αμείλικτοι διώκτες του, διενήργησαν μόλις 748 (μείωση κατά 80%)!

ii. Το σύστημα εισροών – εκροών, που ολοκληρώθηκε το 2014, κόστισε στους πρατηριούχους 100 εκατ. €. Ακόμη δεν λειτουργεί, επειδή δήθεν δεν βρίσκουν το απαιτούμενο 1 εκατ. € για την αναγκαία πιστοποίηση!

iii. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών τους χάρισαν το 2017 ένα Βαν για ειδικούς ελέγχους λαθρεμπορίου καυσίμων. Ακόμη δεν το έχουν παραλάβει!

Πόσο πιο κάτω;»

 

Tags: