Φολέγανδρος: Τυλίχτηκε με σακούλες, έτρωγε καραμέλες – Πώς κατάφερε να επιβιώσει ενώ έπλεε με βαρκάκι στο Αιγαίο επί 40 ώρες

Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση ότι τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία κατάφερε να επιβιώσει επί δύο ημέρες στα ανοιχτά της Φολεγάνδρου, μέσα σε μια φουσκωτή βάρκα, αφού προηγουμένως είχε χάσει το ένα κουπί και παρασύρθηκε σε απόσταση πάνω από 110 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή.

Η 45χρονη Kushila Stein, από τη Νέα Ζηλανδία, βρέθηκε να πλέει σε μια μικρή φουσκωτή βάρκα στη μέση του Αιγαίου Πελάγους, βόρεια του Ηρακλείου Κρήτης την Κυριακή, μετά από έρευνες που είχε ξεκινήσει το Λιμενικό, καθώς τα ίχνη της αγνοούνταν από την Παρασκευή που είχε πάει στη Φολέγανδρο (από γιοτ) για να ψωνίσει.

Η γυναίκα, που ήταν έμπειρη ναυτικός, είχε τυλιχτεί με τις πλαστικές σακούλες (από τα ψώνια) για να παραμένει ζεστή και επέζησε χωρίς να πιει νερό, τρώγοντας μερικές καραμέλες κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ημερών που έμεινε μέσα στη θάλασσα.

Έτρωγε καραμέλες και είχε τυλιχτεί με τις πλαστικές σακούλες για να παραμένει ζεστή

Η μητέρα της είπε στη New Zealand Herald πως η κόρη της είναι έμπειρη ναυτικός που έχει εκπαιδεύσει κι άλλα άτομα ώστε να επιβιώνουν στη θάλασσα, γι’ αυτό και γνώριζε τι έπρεπε να κάνει για να μείνει η ίδια ζωντανή. Μετά την πρώτη της νύχτα στη θάλασσα, η 45χρονη έβγαλε τις κάλτσες της και τις άπλωσε πάνω στη φουσκωτή βάρκα για να στεγνώσουν, ώστε να μπορέσει να τις φορέσει και πάλι το βράδυ όταν η θερμοκρασία θα έπεφτε.

Η 45χρονη γυναίκα είχε τυλιχτεί με πλαστικές σακούλες για να παραμένει ζεστή τα βράδια
Η Kushila δεν είχε μαζί της νερό, αλλά ψάχνοντας μέσα στην τσάντα της βρήκε μερικές καραμέλες. Επίσης, χρησιμοποίησε τις τρεις τσάντες από τα ψώνια της για να τυλίξει τα χέρια και άλλα μέρη του σώματός της, ώστε να μείνει ζεστή κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ την ημέρα φορούσε μια κόκκινη σακούλα στο κεφάλι της στην προσπάθειά της να τραβήξει την προσοχή, τυχόν περαστικών ψαράδων. Άλλη μια σακούλα την έδεσε στο κουπί για να μπορεί να την κουνά στα περαστικά αεροπλάνα σαν σημαία. Χρησιμοποίησε, επίσης, έναν μικρό καθρέφτη που είχε στο σακίδιό της για να κάνει αντανάκλαση με τον ήλιο, όταν έβλεπε κάποιο αεροπλάνο να περνά από πάνω της.

Σε περίπτωση που δεν εντοπιζόταν ζωντανή, είχε προνοήσει και είχε γράψει το όνομα της μητέρας της και το τηλέφωνό της στη μία πλευρά της φουσκωτής βάρκας.

με πληροφορίες από: iefimerida.gr – φωτο: Λ/Σ

 

Tags: