Εργατικό Κέντρο Άρτας: Ανακοίνωση

Τα σχέδια της εργοδοσίας σταμάτησαν μπροστά στον ενωμένο αγώνα των εργαζόμενων

epirusnewsΟ ενωμένος αγώνας των εργαζομένων στο συνεργείο καθαριότητας του Νοσοκομείου Άρτας σταμάτησε τα σχέδια του εργολάβου για συμβάσεις, που περιείχαν όρους διαφορετικούς από την σύμβαση που είχε υπογράψει ο εργολάβος με την Διοίκηση του Νοσοκομείου. Συγκεκριμένα ενώ στην σύμβαση εργολάβου – Διοίκησης Νοσοκομείου προβλεπόταν 30 ώρες εργασίας την βδομάδα για κάθε εργαζόμενο, ο εργολάβος καλλιεργώντας φόβο και τρομοκρατία ζήτησε να υπογράψουν οι εργαζόμενοι αναγγελία πρόσληψης για 1 ώρα τη βδομάδα παρόλο που ήδη δουλεύουν πάνω από μήνα κανονικά σε βάρδιες.

Για αυτή την εξέλιξη είναι υπεύθυνη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υλοποιώντας το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ενισχύει το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δίνει γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο για πλήρη κατάργηση όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει από τα αποκαΐδια των προηγούμενων χρόνων. Το μοντέλο των συνεχώς μειούμενων μισθών σε συνδυασμό με τη μερική απασχόληση είναι μοντέλο που και αυτή η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά ώστε να εναρμονιστεί πλήρως με αυτό που χρησιμοποιούν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία) είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι.

Οι εργαζόμενοι επομένως δεν πρέπει να εφησυχάσουν από τις δεσμεύσεις που πήραν από τη διοίκηση. Πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα γιατί το επόμενο διάστημα ακόμα πιο έντονα θα έρθουν αντιμέτωποι με μέτρα που επιβάλλονται, για να βολεύουν πλήρως τους ντόπιους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους και το μεγάλο κεφάλαιο. Γι’ αυτό και παίρνουν μέτρα για δυνατότητα μαζικών απολύσεων χωρίς αποζημιώσεις, ώστε να χρησιμοποιούν εργαζόμενους για όσο χρονικό διάστημα τους χρειάζονται και μετά να τους πετάνε στην ανεργία, μη έχοντας καμία υποχρέωση απέναντί τους. Αυτές οι νέες αλυσίδες θέλουν να δέσουν το λαό και τους εργαζόμενους προκειμένου να δυσκολέψουν την πάλη του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ

Με αποφασιστικότητα και συλλογικό οργανωμένο αγώνα οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία, να απαιτήσουν μαχητικά και αγωνιστικά τα δικαιώματά τους. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας συμπαραστέκεται στον αγώνα τους, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλάι τους και τους καλούμε: Να δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους με το αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο που οργανώνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΗ στη Πλατεία Κιλκίς στις 19:30 στο πλαίσιο της πρότασης του ΠΑΜΕ και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 22/10 και την προετοιμασία της γενικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply