Επιστολή Δημητρίου σε Καχριμάνη για χρηματοδότηση επιχειρήσεων – Άμεση απάντηση από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Περιφέρεια ΗπείρουΕπιστολή με την οποία ζητά να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις των Ιωαννίνων απέστειλε προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δ. Δημητρίου. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου απάντησε άμεσα με επιστολή του.

Η επιστολή Δημητρίου:

«Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μας και με τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στις 20/05/2020 σας γνωστοποιήσαμε την πρόταση μας η οποία δεν ήταν άλλη, από την άμεση και απευθείας χρηματοδότηση των Επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Ηπείρου, κάτι το οποίο σύμφωνα με εσάς δεν ήταν εφικτό να συμβεί για λόγους που δεν είναι της παρούσης στιγμής να αναλύσουμε και που συνέβη όμως από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη κ. Α. Τζιτζικώστα, ο οποίος με την έγκριση αρχικά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην συνέχεια των αρμοδίων Υπουργείων, κατάφερε να δεσμεύσει 150,000,000,00€ άμεση χρηματοδότησης των Επιχειρήσεων της Περιφέρειας του.

Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, αντιλαμβάνεστε πως έχω τη δυνατότητα να γνωρίζω, τι θα συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα από το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, και δεν είναι άλλο από την έγκριση χρηματοδότησης απευθείας από αυτές στο σύνολο της Επιχειρηματικότητας, το οποίο θα δώσει σημαντική ρευστότητα και ανάσα στις Επιχειρήσεις, με δεδομένο ότι αρκετές από αυτές κυρίως οι μικρές και οι μεσαίες δεν έχουν τη δυνατότητα για απευθείας χρηματοδότηση από τις τράπεζες λόγω μη καθαρής εικόνας αλλά και λόγω αυστηρών κριτηρίων των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων έχοντας απόλυτο σεβασμό στο Επιχειρηματικό κόσμο της Π.Ε. Ιωαννίνων που εκπροσωπεί και γνωρίζοντας από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σας καλεί άμεσα λόγω δεσμευτικών ημερομηνιών, να προχωρήσετε στην απαραίτητη υπογραφή σύμβασης με την διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας –Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων για να έχουν και οι Επιχειρηματίες μας πλέον και αυτοί, πρόσβαση σε χρηματοδότηση μέσω του ΕΦΑΠΑΕ και να μην είμαστε η μοναδική Περιφέρεια της χώρας που θα μείνει εκτός χρηματοδότησης και άμεσης ρευστότητας με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις και την οικονομία της Π.Ε. Ιωαννίνων.

Είμαι βέβαιος πως η αγωνία σας το προηγούμενο διάστημα ήταν να χρησιμοποιηθούν χρήματα για την υλοποίηση προγραμμάτων αλλά όπως και εσείς γνωρίζετε, τα προγράμματα κρίνονται από τις απορροφήσεις και κάποια εξ αυτών κρίθηκαν ήδη αρνητικής απορρόφησης.»

Λίγη ώρα αργότερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης απάντησε με την παρακάτω επιστολή:

 

Tags: