Επίσκεψη Χ. Παπάζογλου σε Δήμους Αμβρακικού, Φιλοθέης και Κ. Τζουμέρκων

Χρήστος ΠαπάζογλουΤην ανάγκη αναδιάρθρωσης της αγροτικής οικονομίας με την αξιοποίηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων επισήμανε στην περιοδεία του σε χωριά των πρώην Δήμων Αμβρακικού και Φιλοθέης (Ανέζα, Καλογερικό, Μύτικα, Γαβριά, Ψαθοτόπι, Πολύδροσο, Ράχη, Κιρκιζάτες, Καλαμιά, Χαλκιάδες, Κωστακιούς), ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας της Ν.Δ., Χρήστος Παπάζογλου.

Ο κ. Παπάζογλου κατά την επίσκεψή του, το Σάββατο, σε κοινότητες του κάμπου της Άρτας τόνισε ότι οι δυνατότητες της πεδιάδας είναι τεράστιες και θα πρέπει από τη μια πλευρά οι αγρότες να στραφούν σε νέες καλλιέργειες και να εξορθολογήσουν την παραγωγή τους κι από την άλλη η πολιτεία και το κράτος να σχεδιάσει ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας.

Ο κ. Παπάζογλου αναφέρθηκε επίσης, στις μεγάλες ποιοτικές και παραγωγικές δυνατότητες ψαριών, αλλά και στις εγκατεστημένες μεταποιητικές μονάδες που- όπως ανέφερε- είναι δυναμικές και πρωτοπόρες προωθώντας τα προϊόντα τους σε όλες τις μεγάλες αγορές.

Τέλος, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στο μεγάλο κοίτασμα γεωθερμίας που έχει εντοπιστεί στην περιοχή μας, το οποίο – όπως τόνισε – πρέπει να αξιοποιηθεί σε όλο το φάσμα της αγροτικής μας οικονομίας και της μεταποίησης συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας και τη συνακόλουθη μείωση του κόστους παραγωγής.

Ενίσχυση Υποδομών Τουρισμού στα Κεντρικά Τζουμέρκα:

Την Κυριακή 18/1/2015, ο Χρήστος Παπάζογλου εκκλησιάστηκε στη Γραμμενίτσα και ακολούθως επισκέφθηκε τα χωριά Γκρίμποβο και Κορφοβούνι, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας Βασίλη Κολιό.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία σε χωριά των Κεντρικών Τζουμέρκων (Κουκούλια, Άγναντα, Καταρράκτη, Ανω Γραικικό, Μικροσπηλιά, Λεπιανά και Ράμια). Κύριο αίτημα των κατοίκων αποτελεί η βελτίωση των οδικών αξόνων.

«Ο αγροτουρισμός, ο οικοτουρισμός, ο θρησκευτικός και ο αθλητικός τουρισμός είναι κλάδοι με μεγάλες δυνατότητες και σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης για την περιοχή μας. Ο Αμβρακικός και τα Τζουμέρκα, τα διάσπαρτα πολιτιστικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία, πρέπει να προβληθούν ικανοποιητικά για να αποτελέσουν πόλους έλξης για τους επισκέπτες. Ήδη, ο Άραχθος είναι γνωστός από τους λάτρεις του κανό καγιάκ και ράφτινγκ. Θα πρέπει όλοι οι θεσμικοί φορείς να συνεργαστούμε για να διεκδικήσουμε για τον τόμο μας αυτά που δικαιούται. Μέσα στο χρόνο έχουν αναγγελθεί και θα υλοποιηθούν αρκετά προγράμματα ΕΣΠΑ. Θα βγούμε μπροστά και θα τα διεκδικήσουμε». Παράλληλα πρέπει να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο και οι υλικοτεχνικές υποδομές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπάζογλου.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply