Επίσκεψη αντιπροσωπείας Καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Yuri Gagarin State Technical University of Saratov της Ρωσίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Καθηγητή κ. Γεώργιο Καψάλη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία Καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Yuri Gagarin State Technical University of Saratov της Ρωσίας, οι οποίοι από 31 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου παρακολούθησαν στην Κόνιτσα το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο με θέμα: «Η εξέλιξη της Πληροφορικής και οι Πράσινες Τεχνολογίες», με συντονίστρια την Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τζένη Παγγέ.

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε θερμά τους επισκέπτες Καθηγητές, Dr. Andrei Lvovich Podolsky, Dr. Yuri Lobachev και Dr. Zoya Simonova, τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υποστηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες Θερινών Σχολείων και Πανεπιστημίων, που έχουν ως στόχο τις διεθνείς συνεργασίες, αλλά και τη συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.

Παράλληλα, συνεχάρη την κ. Παγγέ για την εξαιρετική διοργάνωση του Σχολείου και συζήτησε με τα μέλη της αντιπροσωπείας των Καθηγητών δυνατότητες συνέχισης αυτής της σημαντικής συνεργασίας. Οι Καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Yuri Gagarin State Technical University of Saratov εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για το Θερινό Σχολείο που παρακολούθησαν και εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων και στο μέλλον.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής κ. Ευάγγελος Ευαγγέλου και η Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου κ. Ευγενία Τόκη.

 

 

 

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply