Επιδείνωση του καιρού με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες

Ο «Τηλέμαχος» έφερε ήδη πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στην Εύβοια, και τα «προεόρτια» ξεκίνησαν στην Αττική με δυνατή «μπόρα χιονιού» στην Πάρνηθα και χιονόπτωση στο Καπανδρίτι. Μετά τις 5 το απόγευμα αναμένεται η επιδείνωση, από το ύψος της Λειβαδιάς μέχρι το κέντρο της Αθήνας αλλά και παράκτια, ανατολικά και νότια.

Για το κέντρο της Αθήνας δεν αποκλείεται το χιόνι να φτάσει στα 10 εκατοστά, σε περιοχές πάνω από 200 μέτρα. Σύμφωνα πάντως με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία». Από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα ανέβει ως και τους 15 βαθμούς, ενώ οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σημαντικά, συνοδεία βροχοπτώσεων.

Αναλυτικότερα, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο Νότιο Αιγαίο και στο Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

πηγή: ert.gr

 

Tags: