
Τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος με την πτώση του ιδιωτικού ελικοπτέρου στη Σίφνο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το ελικόπτερο έπεσε στις 18:17 το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Θόλος που βρίσκεται το ελικοδρόμιο του νησιού, ενώ αμέσως μετά τη συντριβή εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο σημείο.
Οι τρεις σοροί εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δύο άντρες και μία γυναίκα.
Το ελικόπτερο τύπου Bell 206, είχε απογειωθεί από το Μαρκόπουλο με προορισμό τη Σίφνο. Κατά τη διαδικασία της προσέγγισης κατέπεσε σε μικρή απόσταση από το ελικοδρόμιο.
«Έκανε παράξενο θόρυβο και μετά έπεσε»
Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΕΡΤnews, ο αντιδήμαρχος Σίφνου, αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν έναν περίεργο θόρυβο, διαφορετικό απ’ ότι συνήθως – γιατί έβλεπαν συχνά ελικόπτερα να προσγειώνονται στο συγκεκριμένο ελικοδρόμιο στο νησί – σαν μηχανική βλάβη στον αέρα.
Φυσικά θα εξεταστεί το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης, όπως και το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους.
Πάντως ο καιρός κατά την ώρα του δυστυχήματος ήταν πολύ καλός, με την έννοια ότι δεν υπήρχαν άνεμοι. Επικρατούσε σχεδόν άπνοια στην περιοχή.
με πληροφορίες από ertnews.gr



ioanninacarrental.gr






