Επανεκκίνηση του τουρισμού από Δευτέρα – Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα στα νησιά

Το άνοιγμα των πτήσεων από την ερχόμενη Δευτέρα που θα δώσει το σύνθημα για την επανεκκίνηση του τουρισμού, θα βρει τα ελληνικά νησιά πανέτοιμα για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων.

Το σχέδιο για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών στη νησιωτική χώρα και το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό παρουσίασαν την Παρασκευή οι υπουργοί Υγείας και Τουρισμού.

Από τις 15 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανίακαι Ολλανδία, ενώ στις θαλάσσιες αφίξεις εξακολουθεί να απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό. Επιτρέπεται όμως για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα.

Από την 1η Ιουλίου επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια, ενεργοποιούνται 7 σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα, ενώ ανοίγουν και όλα τα αεροδρόμια.

Στα αεροδρόμια θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ. Προβλέπεται περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης και 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός.

Στόχος είναι ένα προσεκτικό άνοιγμα στον τουρισμό και την υποδοχή των επισκεπτών, με τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή τουριστών στη χώρα μας έχει αρχίσει. Ημερομηνία ορόσημο η 1η Ιουλίου, τότε που απελευθερώνονται οι αφίξεις στα αεροδρόμια των νησιών, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όμως έχουν τεθεί από τώρα σε εφαρμογή.

πηγή: ert.gr

 

Tags: