Εορτές Σουλίου 2018

Με ιδιαίτερη Λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας παρουσία πλήθους επισκεπτών και προσκυνητών.

Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης παραβρέθηκε, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης.

Τον πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο κύριος Σταθακόπουλος Δημήτριος, Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Οθωμανικής περιόδου και συνεργάτης του εργαστηρίου Τουρκικών μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιά καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βουλευτήριο των Σουλιωτών , με χαιρετισμό της Δημάρχου του Δήμου Σουλίου κας Μπραϊμη-Μπότση και έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Παραβρέθηκαν o Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μάριος Κάτσης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, o Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του Λαϊκού Συνδέσμου-ΧΑ. Παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Δήμαρχοι της Ηπείρου, οι Περιφερειακοί Δκ/τες των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων.

 

Tags: