Έντονη μεταβολή του καιρού – Αναμένονται ισχυρές βροχωπτώσεις

Έντονη είναι η μεταβολή που παρουσιάζει ο καιρός από τα ξημερώματα της Πέμπτης, με ισχυρές καταιγίδες. Βροχές – καταιγίδες και άνεμοι πλήττουν το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ενώ αργότερα τα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές.

Η καταιγίδα θα διαρκέσει μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, ενώ βελτίωση αναμένεται από το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το βράδυ της Πέμπτης αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Το Δελτίο της Ε.Μ.Υ.

Σήμερα, Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το μεσημέρι και μετά στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο νότιο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία.

Την Παρασκευή, τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Πελοπόννησο και στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις προμεσημβρινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

 

Tags: