Έντονη χιονόπτωση στα Γιάννινα – Ψύχος και παγετός – Απαιτείται προσοχή – Χρήση αλυσίδων (φωτο, video)

Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται από τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πόλη και τα περίχωρα των Ιωανίνων, η οποία σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες -κάτω από το μηδέν- που επικρατούν, έχουν διαμορφώσει ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες. Το βράδυ στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων, το θερμόμετρο κατέγραψε μέχρι και -10 βαθμούς Κελσίου.

Στο κέντρο της πόλης και σε κεντρικούς άξονες υπήρξε αποχιονισμός και ρίψεις αλατιού με αποτέλεσμα να κινούνται κανονικά τα οχήματα, αλλά σε περιμετρικές και περιφερειακές οδούς εκτός κέντρου όπου δεν έχουν πραγματοποιηθεί ρίψεις, υπάρχει ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα. Από το Δήμο Ιωαννιτών, αποκομιδή απορριμάτων έγινε μόνο όπου είχε προηγηθεί ρίψη αλατιού, ενώ εκτιμάται ότι η αποκομιδή θα επανέλθει σε κανονικό πρόγραμμα τη Δευτέρα.

Με δυσκολία η κίνηση στη Λ. Νιάρχου (video)

 

Προσοχή: Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κίνηση στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, η κίνηση διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας.

Προσοχή σε όσους κινούνται με οχήματα ή πεζή

Οι αρμόδιοι φορείς εφιστούν την προσοχή όσων κινούνται και δημοσιοποιούν σχετικές οδηγίες: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για τα Έντονα Καιρικά Φαινόμενα καθώς επίσης και οδηγίες για το έντονο ψύχος

φωτο: Αλεξάνδρα Βούστρου

 

Tags: