Εντελώς ανυπόστατο το “δημοσίευμα” για βανδαλισμούς στην Κόνιτσα

Ψευδές και ανυπόστατο το “δημοσίευμα” – Αυτά που περιγράφει δεν συνέβησαν ποτέ!

konitsaΤο γύρο του διαδικτύου κάνει “δημοσίευμα” σε ερασιτεχνικό χώρο ιστοσελίδων στο διαδίκτυο σύμφωνα με το οποίο υποτίθεται ότι έγιναν βανδαλισμοί καταστημάτων στην Κόνιτσα και “εισβολές” σε σπίτια ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσαμε και στην περιοχή, αλλά και σε αστυνομικές πηγές, στην Κόνιτσα και στα Ιωάννινα, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ KAI ΨΕΥΔΕΣ.

Κανένα από τα υποτιθέμενα περιστατικά δεν συνέβη, κανένας βανδαλισμός ή φθορά καταστήματος, και φυσικά καμία “εισβολή σε σπίτια“. Επίσης φανταστική είναι και η περιγραφή της υποτιθέμενης επικοινωνίας ηλικιωμένου κατοίκου με το γιο του, αλλά και με την αστυνομία, όπως και η εμφανιζόμενη ως απάντηση της «αστυνομίας»

Το Epirus News διαρκώς στηλιτεύει τα φαινόμενα παραπληροφόρησης τα οποία βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο διαδίκτυο και ελπίζει στο να συμβάλει στην ποιότητα της ενημέρωσης. Απαιτείται όμως ψυχραιμία αλλά και κριτική σκέψη από την πλευρά των αναγνωστών, ώστε να μην υιοθετούν και αναπαράγουν τέτοια ανυπόστατα “δημοσιεύματα”, το οποία μπορεί να εξυπηρετούν από αρρωστημένο χιούμορ μέχρι και πολιτικές προβοκάτσιες…

 

Tags: