«Ενότητα Πολιτών»: “Στην υγειά σας Κύριε Δήμαρχε!”

Η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» κατέθεσε, όπως ορίζει ο νέος νόμος, πρόταση για τα ανταποδοτικά τέλη η οποία όμως κρίθηκε από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου ως «μη εφαρμοστέα» με έωλα κατά την άποψή της παράταξης επιχειρήματα, με αποτέλεσμα να μη τεθεί σε ψηφοφορία στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρώην Δημοτική Αρχή – παράταξη Θωμά Μέγκα, καταγγέλει το γεγονός με εκτενή ανακοίνωση της:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποδείξαμε την ειλικρινή μας διάθεση για διάλογο ώστε να εκθέσουμε τις απόψεις μας, πιστεύοντας ότι ο λόγος του Δημάρχου πως η Δημοτική Αρχή διαθέτει «ευήκοα ώτα» ως προς τις προτάσεις που διατυπώθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης είναι αξιόπιστος.

Η παρέμβασή του άλλωστε ήταν αυτή που μας έπεισε να αποσύρουμε την πρόταση περί αναβολής της συνεδρίασης η οποία καταρχήν έγινε αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Δήμαρχος όμως αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, αφού ούτε καν σκέφτηκε να ενσωματώσει πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Αρκέστηκε να ικανοποιήσει εν μέρει αυτές της κ. Καλογιάννη με σαφή σκοπό να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που οδήγησε σε υπερψήφιση της πρότασης της Δημοτικής Αρχής.

Λυπούμαστε ειλικρινά διότι πρόθεσή μας από την πρώτη μέρα της νέας Δημοτικής περιόδου δεν ήταν να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση αλλά να συμβάλουμε στη σύνθεση απόψεων.

Προσερχόμαστε σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο με τεκμηριωμένες προτάσεις με στόχο να βοηθήσουμε τον τόπο μας να πάει μπροστά.

Αναζητούμε τη σύνθεση μέσα από τη διαλογική συζήτηση αλλά η Δημοτική Αρχή δεν βοηθά καθόλου σε αυτή την κατεύθυνση.

Αποδεικνύει συνεχώς ότι η αγωνία της δεν είναι πως θα καταλήξουμε ως Σώμα στην ορθότερη απόφαση αλλά το πώς δεν θα αναγκαστεί να υιοθετήσει κάποια δική μας πρόταση.

Εμφανίζεται «αλλεργική» στις διαφορετικές προτάσεις, ειδικά αν προέρχονται από την παράταξή μας.

Τους λόγους ας τους εξηγήσει η ίδια.

Όπως θα πρέπει να εξηγήσει πως μια πολιτική απόφαση που εξοικονομεί ετησίως 8-10 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων αλλά αφαιρεί 350.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου μπορεί να έχει συνέχεια.

Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψή μας να μην ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο εκ μέρους όλων των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ιωαννίνων για την «μείωση» των ανταποδοτικών τελών.

Με τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε απ’ αυτή θα πιούμε τέσσερις με πέντε καφέδες όλη τη χρονιά.

Στην υγεία σας κύριε Δήμαρχε!»

 

Tags: