Ενημερωτικό Σεμινάριο από το Κ.Κ.Π.Π.Η.

Τη Δευτέρα και Τρίτη 12 & 13 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου και με την υποστήριξη της οργάνωσης LUMOS διήμερο ενημερωτικό σεμινάριο για την αναγκαιότητα της Αποϊδρυματοποίησης και το νέο πρίσμα με το οποίο καλούμαστε να προσεγγίσουμε πλέον την Παιδική Προστασία.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΑμεΑ Ιωαννίνων, από τις 09:00 έως 18:00. Κατά τη διάρκειά του, πέραν των νέων επιστημονικών δεδομένων, παρουσιάστηκαν και πρακτικές από άλλες χώρες, όπως η Τσεχία. Εισηγήτριες ήταν οι κυρίες:

  • Petra Kačírková, country director Lumos Czech republic and Lumos country manager in Greece
  • Alena Svobodová, κοινωνική λειτουργός, project manager, Lumos Czech republic
  • Hana Solařová, κοινωνική λειτουργός, project manager, Lumos Czech republic
  • καθώς και η Ανθή Βασιλακάκου, κοινωνική λειτουργός από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν εργαζόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου καθώς και εργαζόμενοι κοινωνικών υπηρεσιών φορέων της περιοχής μας.

Στόχος του Κ.Κ.Π.Π.Η είναι η ενημέρωση του προσωπικού του καθώς και ο δημόσιος διάλογος με στόχο να αναδεικνύονται, κι όχι να αποκρύπτονται τα προβλήματα. Μόνο έτσι μπορούν να βρεθούν λύσεις και να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι κοινωνικές ανάγκες.

 

Tags: