Ένας θάνατος από τον Covid-19-Παράταση καραντίνας στον Έχινο-12 τα κρούσματα στην Παραμυθιά

Μια 64χρονη από τη Ροδόπη κατέληξε από τις επιπλοκές του Covid-19 στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία έχουν φτάσει τους 191. Οκτώ νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.Λήξη συναγερμού στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αρνητικό ήταν και το τρίτο τεστ του 35χρονου κρατούμενου, που μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο του « Σωτηρία».

Στα 12 έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Παραμυθιά, καθώς μετά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα 34 δείγματα που ελήφθησαν την Τετάρτη, βρέθηκαν 2 θετικά. Αρνητικά είναι και τα 9 δείγματα που είχαν σταλεί από το Νοσοκομείο Φιλιατών. Πρόκειται για ζευγάρι ηλικιωμένων, στενά συγγενικά πρόσωπα ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Από τις σημερινές δειγματοληψίες αναμένονται 38 απαντήσεις σε δείγματα από την Παραμυθιά που έχουν σταλεί στην Πάτρα.

Παράταση για άλλες πέντε ημέρες της αυστηρής καραντίνας όλων των κατοίκων του Εχίνου Ξάνθης

Παρατείνεται για άλλες πέντε ημέρες η αυστηρή καραντίνα και ο περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων του Εχίνου Ξάνθης. Η παράταση ισχύει από σήμερα  μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 στις 06:00, για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, έπειτα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά.

με πληροφορίες από ert.gr

 

Tags:

, ,