“Έμφραγμα” στο ΕΣΥ – Προς επίταξη ιδιωτών γιατρών σε Βόρεια Ελλάδα

Αφόρητη πίεση δέχεται το σύστημα υγείας, καθώς καθημερινά τα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφουν τo ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίταξη υπηρεσιών και προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά, το συντομότερο δυνατό, κυρίως για τις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία.

Η επίταξη των ιδιωτών γιατρών είναι πιθανό να ξεκινήσει ίσως και από το απόγευμα.

Την ίδια ώρα αναπτύσσονται κλίνες εντατικής θεραπείας, αλλά αν δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν μονάδες.

Στο “κόκκινο” η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, καθώς καταγράφηκε και χθες Τρίτη (9/11) νέο ρεκόρ κρουσμάτων, ενώ ανέφερε ότι στο “Παπανικολάου” δεν λειτουργούν εννέα κλίνες ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό. Στο ΑΧΕΠΑ όπου ολοκληρώθηκε η εφημερία του στις 8 το πρωί, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έγιναν 40 εισαγωγές μέχρι τις 7 το πρωί και έγιναν τέσσερα τα άτομα που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ.

Καθημερινά στην συμπρωτεύουσα γίνονται περίπου 35-40 εισαγωγές ασθενών με Covid-19, ωστόσο η κατάσταση προς το παρόν είναι περισσότερο διαχειρίσιμη συγκριτικά με τον περασμένο Νοέμβριο, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νικόλαος Νίτσας.

πηγή: ertnews.gr

 

Tags: