Η Ελλάδα θα στηρίξει στρατιωτικά την εκεχειρία – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια – Χαφτάρ

Την απόφαση της Αθήνας να συνδράμει στην επιβολή της εκεχειρίας στη Λιβύη και σε περίπτωση που αυτή αποφασιστεί και συνυπογραφεί στη Σύνοδο του Βερολίνου την Κυριακή κοινοποίησε στον Χαλίφα Χαφτάρ ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση αυτή προφανώς είχε ληφθεί προηγουμένως από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συμβούλους του, κατά τη διαδικασία προετοιμασίας της επίσκεψης του Λίβυου πολεμάρχου στην ελληνική πρωτεύουσα.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα φαίνεται αποφασισμένη είτε να συμμετέχει σε διεθνή στρατιωτική δύναμη επιτήρησης της εκεχειρίας είτε να συνδράμει στρατιωτικά την ευρωπαϊκή δύναμη που θα αποσταλεί για την επιβολή εμπάργκο όπλων και μεταφοράς μισθοφόρων στη Λιβύη. Είναι αυτονόητο πως σε μία τέτοια περίπτωση αυτή η ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη θα επιβάλει την αποχώρηση των μισθοφόρων της Τουρκίας αλλά και της Ρωσίας από το έδαφος τη Λιβύης.

Δένδιας: Ο Χαφτάρ συμφώνησε με όλες τις παρατηρήσεις της Ελλάδος καθώς και με την ανάγκη αναγνώρισης ακυρότητας των μνημονίων Σάρατζ-Τουρκίας

Ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε με όλες τις παρατηρήσεις της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης αναγνώρισης της ακυρότητας των παράνομων μνημονίων ανάμεσα στην Τουρκία και την κυβέρνηση Σάρατζ, επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

πηγή: zougla.gr

 

Tags: