ΕΛ.ΑΣ: Δημοσιοποίηση στοιχείων σπείρας για κλοπές σε κοσμηματοπωλεία

ΕΛ.ΑΣ.Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Άμφισσας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών (3) υπηκόων Σερβίας (δύο ανδρών και μίας γυναίκας), μελών εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχονται στην διάπραξη σωρείας κλοπών, με την μέθοδο της απασχόλησης, από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν την 25/06/2014 στους Δελφούς Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δελφών. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, εξιχνιάσθηκαν εννέα (9) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών από κοσμηματοπωλεία, σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Σπάρτης, της Κορίνθου, της Φλώρινας και των Δελφών Φωκίδας (σχετική η από 27/06/2014 Παρουσίαση από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνομικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας).

Επίσης από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν, μέχρι τώρα, ακόμη πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών από κοσμηματοπωλεία, σε περιοχές της Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αγρινίου, Ξυλοκάστρου και Καβάλας αντίστοιχα.

Ειδικότερα πρόκειται για τους:

1) (επ.) DISTEFANO (ον.) JASMINA του MILOS και της JANIA, γεννημένη την 24/11/1975 στη Σερβία.

DISTEFANO  JASMINA

2) (επ.) HASIJ (ον.) TEKIJA του ABAZ και της HASNIJA, γεννημένος την 06/05/1956 στη Σερβία.

HASIJ TEKIJA

3) (επ.) DUKIC (ον.) SUAD του SADIE και της HATIJA, γεννημένος την 27/01/1963 στη Σερβία.

DUKIC SUAD

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, αποτελούμενη από τρία ή περισσότερα άτομα, που είχαν ενωθεί επιδιώκοντας τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργηματικών διακεκριμένων κλοπών με την επιδίωξη οικονομικού οφέλους των μελών της, καθώς και για διάπραξη κλοπών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένες και σε απόπειρα, από άτομα που διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 22650 82222 ή 22650 82220 του Αστυνομικού Τμήματος Δελφών Φωκίδας για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply