Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ η Τώνια Μοροπούλου – Απέσυρε την υποψηφιότητα με επιστολή της

Μετά το σάλο που ξέσπασε από την υπόθεση της υποψήφιας βουλευτού της Ν.Δ. κ. Μοροπούλου, η ίδια απέσυρε την υποψηφιότητα της με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δέχθηκε πόλεμο, επιμένει ότι δεν έκανε καμία παράνομη ενέργεια αλλά σημειώνει ότι δεν θα επιτρέψει «σε κανέναν να χρησιμοποιήσει αυτή την υπόθεση για να βλάψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η κ. Μοροπούλου λάμβανε σύνταξη άγαμης θυγατέρας επί σχεδόν επτά χρόνια, δίχως να τη δικαιούται. Η πρώην πλέον υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στα Δωδεκάνησα καλείται πλέον να επιστρέψει στο δημόσιο ταμείο 71.000 Ευρώ, όπως προκύπτει από έγγραφο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Documento».

Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων «Σας γνωρίζουμε ότι μετά τον έλεγχο της Υπηρεσίας μας κατ’ εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων προκύπτει ότι η σύνταξή σας αναστέλλεται από 01-08-2010 και ως εκ τούτου πρέπει να επιστραφεί στο Ταμείο ποσό αχρεωστήτως καταβληθεισών συντάξεων για το διάστημα από 8ο/2010 έως 2ο/2017 ύψους 71.051,43 ευρώ».

Η ίδια έχει κινηθεί δικαστικά και υποστηρίζει πως ουδέποτε είχε ενημερωθεί για την αλλαγή της νομοθεσίας.

 

Tags:

,