Έκθεση φωτογραφιών για το Σιναϊτικό Μετόχιον Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή έκθεση φωτογραφιών με θέμα «Ενθυμήσεις από το Σιναϊτικό Μετόχι της Αγίας Αικατερίνης» λειτουργεί στους χώρους του Λαογραφικού Μουσείου της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών «Κώστας Φρόντζος» στην οδό Μιχαήλ Αγγέλου 42 στα Ιωάννινα. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, 23 Νοεμβρίου 2018.

Η έκθεση παρουσιάζει εικόνες της Αγίας Αικατερίνης, της Ιεράς Μονής Σινά, των Πρωτοσυγκέλων του Μετοχίου, τους Αρχιεπισκόπους του Σινά, τον «Αχτιναμέ», όψεις του Σιναϊτικού Μετοχίου και του Σινά, φωτογραφίες της γειτονιάς που είναι εγκατεστημένο το Μετόχι της Αγίας Αικατερίνης στα Ιωάννινα, και φωτογραφίες από την πορεία της χορωδίας στο διάβα των χρόνων που έψαλε στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, εκδόσεις που αναφέρονται στο Μετόχι κ.ά.

Η έκθεση σημείωσε επιτυχία αφού καθημερινά την επισκέπτονται πλήθος κόσμου καθώς και σχολεία της πόλεώς μας. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου αποφασίστηκε η παράτασή της μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2018.

Οι ημέρες και οι ώρες που η έκθεση είναι ανοικτή είναι οι ακόλουθες: Δευτέρα έως Παρασκευή από 9 μέχρι 1 το μεσημέρι, και Δευτέρα και Τετάρτη και απόγευμα 5-8. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Γαλακτίων Μετοχίτης

 

Tags: