ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας με 84 νεκρούς

Νέα “μαύρη μέρα” για τη Γαλλία, η δεύτερη φέτος: Άλλοι 84 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση

Νίκαια, Γαλλία

Το φορτηγό του δράστη

Ένας οδηγός φορτηγού επιτέθηκε με εκρηκτικά και όπλα σε συγκεντρωμένο πλήθος Γάλλων στην τουριστική πόλη Νίκαια με τραγικό απολογισμό 84 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, καθώς επίσης και δεκάδες τραυματίες. Οι Γάλλοι εόρταζαν την εθνική τους γιορτή, την επέτειο της πτώσης της Βαστίλης με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα από την τυφλή τρομοκρατική επίθεση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση και κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες.

Σύμφωνα με το ελληνικό προξενείο στη Νίκαια, δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στους νεκρούς ή τους τραυματίες, αν και η ταυτοποίηση των θυμάτων συνεχίζεται. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμμία αναζήτηση Έλληνα υπηκόου από συγγενή του στις προξενικές μας αρχές στην περιοχή.

Ο 39χρονος δράστης που σκοτώθηκε από τις αρχές, ταυτοποιήθηκε και ήταν Γάλλος τυνησιακής καταγωγής. Ο οδηγός του φορτηγού που έκανε την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια, ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς να έχει συσχετιστεί από τις αρχές με τρομοκρατικές ομάδες.

(φωτο: ert.gr)

 

Tags:

, , ,