Έκτακτο ειδικό επίδομα θέρμανσης για κάτοικους ορεινών περιοχών – Πιστώνεται στους δικαιούχους μέχρι αύριο!

Έκτακτο μέρισμα συνολικού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ καταβάλλεται έως την Παρασκευή στους περσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης κάτοικους των νομών της χώρας που δοκιμάζονται περισσότερο από το ψύχος και περιλαμβάνονται στην Α ζώνη. Αφορά τους κάτοικους των ορεινών νομών Γρεβενών, Έβρου, Ιωαννίνων, Δράμας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλωρίνης.

Το έκτακτο μέρισμα θα δοθεί με διαδικασίες-εξπρές στους δικαιούχους τους επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που είχαν υποβάλει τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση την περασμένη σεζόν.

Ειδικότερα, με με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του αναπλ. υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και της υφυπουργού Κατερίνας Παπανάτσιου αλλάζει αναδρομικά το επίδομα θέρμανσης της περασμένης περιόδου 2016 – 2017 για στις ορεινές και βόρειες περιοχές οι οποίες περιλαμβάνονται στην ζώνη Α, και από τα 25 λεπτά το λίτρο αυξάνεται κατά 50% στα 37,5 λεπτά.

Η διαφορά των 12,5 λεπτών ανά λίτρο θα πιστωθεί στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου, και οι δικαούχοι δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.

πηγή: ert.gr

 

Tags:

, , ,