Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Επιδείνωση με ισχυρές βροχές, χιόνια, καταιγίδες και χαλάζι

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ., θα εκδηλωθούν από απόψε το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, πολύ ισχυρούς ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας

Πιο αναλυτικά τα φαινόμενα θα είναι:

Την Κυριακή (26/11): Τις βραδινές ώρες το Ιόνιο, η Ηπειρος και η δυτική Στερεά. Τη νύχτα πιθανόν η δυτική Μακεδονία,  η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως η βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα (27/11): Τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Ηπειρος και η δυτική Στερεά και πιθανόν η δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Έρχονται χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές

Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μ.) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

 

Tags:

, , , ,