Εκλογές στη Νέα Δημοκρατία: Έκλεισαν οι κάλπες πριν λίγο – Παράταση μόνο όπου υπήρχαν ουρές

Χωρίς απρόοπτα η διαδικασία – Αυξημένη η συμμετοχή, πάνω από 320.000 μέλη ψήφισαν – Μικρή παράταση όπου υπήρχαν “ουρές”

kalpi_megaliΈκλεισαν πριν λίγο οι κάλπες για το δεύτερο γύρο της διαδικασίας εκλογής προέδρου στη Ν.Δ. στα περισσότερα από τα τμήματα. Σε μερικά τμήματα δόθηκε παράταση της διαδικασίας λόγω του ότι υπήρχαν ακόμη μέλη του κόμματος που σχημάτιζαν ουρές για να ψηφίσουν. Η παράταση μέχρι μισή ώρα, σύμφωνα με τον κανονισμό, μπορεί να αποφασιστεί επί τόπου από την εφορευτική επιτροπή του κάθε τμήματος. Για παράταση με μεγαλύτερη διάρκεια, υποβάλλεται αίτημα στην Κεντρική Εφορευτική επιτροπή του κόμματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι δύο διεκδικητές της προεδρίας, Β. Μεϊμαράκης και Κ. Μητσοτάκης, η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 80% αυτής του πρώτου γύρου, όπου είχαν ψηφίσει 404.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η συμμετοχή ξεπερνά τους 320.000 φίλους και μέλη του κόμματος.

Την ικανοποίηση τους και για τη συμμετοχή αλλά και για την απρόσκοποτη διεξαγωγή της διδικασίας μετέφεραν σε συνομιλίες στελέχη του κόμματος που εμπλέκονται στη διαδικασία, ενώ οι διεκδικητές δήλωσαν:

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης:

“Το μήνυμά τους είναι η Νέα Δημοκρατία από αύριο να ξεκινήσει μια νέα πορεία, να δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα κυβερνητικό και να ξανακατακτήσει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι σε αυτή τη διαδικασία. Νικητής είναι η δημοκρατία μέσα στη ΝΔ και νικητές είμαστε όλοι, και έτσι θα βαδίσουμε. Είμαι αισιόδοξος ότι η Νέα Δημοκρατία θα βαδίσει θετικά από αύριο με όποιον πρόεδρο και αν εκλεγεί. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Πολλά μας ενώνουν… Ανανέωση με αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες γιατί αλλιώς θα είναι ευνοιοκρατία και παρεΐστικο”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

“Σήμερα ξημερώνει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και για την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους τους Νεοδημοκράτες οι οποίοι προσέρχονται και σήμερα μαζικά στην κάλπη για να επιλέξουν τον νέο αρχηγό. Όπως βλέπετε η διαδικασία διεξάγεται ομαλά, χωρίς καμία καθυστέρηση. Θέλω να ζητήσω από όσες και όσους δεν έχουν ασκήσει ακόμα το εκλογικό τους δικαίωμα να το κάνουν. Τη Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι απλά ενωμένη, θα είναι και ανανεωμένη και η νέα μεγάλη Κεντροδεξιά θα μπορέσει να προτάξει σύντομα ένα πειστικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση”

 

Tags:

, ,