Εκδήλωση του ΚΚΕ για το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας

Κόνιτσα Εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Κεφαλοχώρι Κόνιτσας, εκεί που πριν 8 χρόνια, υψώθηκε το μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας διοργάνωσαν την Κυριακή στις 29 Ιούνη οι Κομματικές Οργανώσεις Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση συνέπεσε χρονικά με την έναρξη της μεγάλης μάχης του Γράμμου, που ξεκίνησε στις 15 Ιούνη 1948 και έληξε στις 21 Αυγούστου 1948 με τον ξακουστό ελιγμό που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Στρατού στο Βίτσι.
Η εκδήλωση περιελάμβανε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ΔΣΕ στο Κεφαλοχώρι, πορεία στην Κόνιτσα, ομιλία από τη Μαρία Ανδρεάδου μέλος της ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα.
Σε ανακοίνωσή τους οι ΚΟ Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ αναφερουν:

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Εμπνεόμαστε από τον αγώνα του ΔΣΕ που αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ο αιώνα.

Διδασκόμαστε από τις ιστορικές παραδόσεις του λαού μας. Δε μας ταιριάζουν τα σκυμμένα κεφάλια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση. Ένας λαός οργανωμένος και αποφασισμένος να παλέψει για να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του δεν έχει κανέναν να φοβηθεί, μπορεί να μεγαλουργήσει!

Ίδιος ο εχθρός… Και τότε και τώρα ο πραγματικός εχθρός του λαού είναι τα μονοπώλια, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε., ΝΑΤΟ κλπ), η αστική τάξη, το καπιταλιστικό σύστημα. Το σάπιο σύστημα που θέλει πάμφθηνα και χωρίς μια στάλα δικαιώματα τα εκατομμύρια των εργατών για να πλουτίζει μια χούφτα καπιταλιστών. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί και το υπηρετικό του προσωπικό (κυβερνήσεις, πολιτικά πρόσωπα), είτε φοράει «δεξιά» είτε «αριστερή» μάσκα.

Ίδια η απάντηση… Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική!

Όπως και τότε έτσι και σήμερα το αληθινό δίλημμα για το λαϊκό κίνημα είναι ένα: Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση, με ισχυρό ΚΚΕ για το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, ώστε να ανοίξει ο λαός το δικό του δρόμο ανάπτυξης, σπάζοντας τα δεσμά της ΕΕ, διαγράφοντας το χρέος, οικοδομώντας τη δική του Λαϊκή Εξουσία – Οικονομία. Συνεχίζουμε στα χνάρια των ηρώων του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας «για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» (απολογία Ν. Μπελογιάννη)

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply