Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ζηρού

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ζηρού οι εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στην πρωτεύουσα του Δήμου την Φιλιππιάδα, τελέστηκε δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνα, ενώ ακολούθησαν η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων υπέρ πεσόντων στο μνημείο Μπιζανομάχων και η μαθητική παρέλαση στην οδό Μπιζανίου. Ανάλογες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τη μαθητική παρέλαση έγιναν και στο Θεσπρωτικό παρουσία του Δημάρχου Ζηρού κ. Καλαντζή, του αντιδημάρχου κ. Ρεμπή, δημοτικών, τοπικών συμβούλων και πλήθους κόσμου.

Στη Φιλιππιάδα αμέσως μετά τη δοξολογία τελέστηκε, επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μπιζανομάχων.

Τη μαθητική παρέλαση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν: ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής, ο βουλευτής Ν.Δ. Ν. Πρέβεζας κ. Γιαννάκης Στέργιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χασίδης Χρήστος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας, της Περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι και εκπρόσωποι Τοπικών Συμβουλίων, συλλόγων και φορέων, γονείς μαθητών και πλήθος κόσμου.

“Αντλώντας από τα διδάγματα του αγώνα για ελευθερία του 1821, καλούμαστε με πίστη, εθνική ομοψυχία, σεβασμό στους θεσμούς της Δημοκρατίας και δημιουργικότητα, ν’ αγωνιστούμε, όλοι μαζί, για την κοινωνία που οραματιζόμαστε’ τόνισε με αφορμή την ιστορική επέτειο, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής.

 

Tags: