”Εισβολή” αφρικανικού καύσωνα έως το Σάββατο – Πως θα εξελιχθεί

«Αφρικανικός» καύσωνας πλήττει σταδιακά από χθες τη χώρα, καθώς αέριες μάζες από την Αφρική φέρνουν υψηλές θερμοκρασίες σε πολλά σημεία στην Ελλάδα.

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Το κύμα ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται ενίσχυση των βορείων ανέμων με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες του Σαββάτου.

Πως θα εξελιχθεί ο καιρός – Πότε υποχωρεί ο μίνι – καύσωνας

Οι θερμότερες ημέρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται να είναι η Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο, 2 και 3 Αυγούστου, οπότε οι μέγιστες θερμοκρασίες στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41 έως 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι εκτιμώμενες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής θα αγγίξουν τους 39 έως 40 βαθμούς στη Θεσσαλία και στη νότια Κρήτη, ενώ το Σάββατο στην κεντρική Ελλάδα το θερμόμετρο θα ανέβει στους 41-42 βαθμούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με την πρόγνωση του ΕΑΑ-meteo, το κύμα ζέστης φαίνεται να είναι σύντομο, αφού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται η ενίσχυση των βορείων ανέμων, που θα ενταθούν την Κυριακή, με συνέπεια την υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες του Σαββάτου.

Μέτρα προστασίας

 

Tags:

, , , , ,