Έγραψαν…

Τζαρτζάρονται Περιφέρεια και Δήμος

Μου δίνουν την εντύπωση ότι σηκώνουν μανίκια για καυγά, με κάθε ευκαιρία, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και στελέχη της δημοτικής αρχής των Ιωαννίνων…

Αφορμή για την τελευταία ένταση απετέλεσε το μεγάλο θέμα της Λίμνης, για την οποία ο Αλέκος Καχριμάνης, τις τελευταίες εβδομάδες, εμφανίστηκε μάλλον καθησυχαστικός όσον αφορά την παρούσα κατάσταση των νερών της Παμβώτιδας και εμμέσως, απέδωσε τα εύσημα στον εαυτό του, επειδή το φετινό καλοκαίρι δεν υπήρχε το δύσοσμο πλαγκτόν. Για τα προβλήματα της ρύπανσης της Λίμνης, είπε, να ρωτηθεί η ΔΕΥΑΙ, επειδή δεν κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους.

Από την άλλη, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας δήλωσε πως το συντονιστικό όργανο που έχει συγκροτηθεί για την παρακολούθηση της Λίμνης και την διατύπωση προτάσεων για την προστασία της, δεν έχει ικανοποιητική παρέμβαση, μπηχτή που όπως κατάλαβα, ο Περιφερειάρχης πήρε επί προσωπικού και διαφώνησε δημόσια με τον Δήμαρχο.

Είχε προηγηθεί η απάντηση του Μάκη του Χρυσοστόμου που… ευφυώς και ειρωνικώς δήλωσε πως «για ό,τι καλό γίνεται στη Λίμνη υπεύθυνος είναι ο Καχριμάνης, για ό,τι κακό αντίθετα, φταίνε όλοι οι άλλοι…» – το τελευταίο άλλωστε, ενισχύει και ο ισχυρισμός Καχριμάνη σε τοπική εφημερίδα πως «η Περιφέρεια Ηπείρου (και ως καθολικός διάδοχος της πρ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων), είναι ουσιαστικά ο μοναδικός φορέας που τα τελευταία χρόνια, πρωτοστάτησε στην αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν τη λίμνη».

«Εάν είχε» λέει επίσης, «τη νομική και θεσμική δυνατότητα θα είχε αναλάβει και περαιτέρω πρωτοβουλίες…» και λίγο πριν, αναφέρει το σε εξέλιξη έργο «αποκατάσταση και καθαρισμός των λεκανών της πρώην ΔΕΛΙ (στο Παραλίμνιο)», οι οποίες είχαν μετατραπεί σε εστία ρύπανσης και δυσοσμίας…

Πρόκειται για την παρέμβαση που ξεκίνησε εντελώς ξαφνικά λίγο πριν το καλοκαίρι και περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση (η λέξη «μπάζωμα» δεν αρέσει στον Περιφερειάρχη) του παραλίμνιου δρόμου.

Όλα τα παραπάνω, μέχρι την προχθεσινή απάντηση Καχριμάνη στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» και εμμέσως στο Δήμο Ιωαννιτών, στην οποία επιστολή λέει πως για τις παράνομες αποθέσεις λυμάτων στη Λίμνη ευθύνεται μόνον η ΔΕΥΑΙ, συνιστούν μια πρώτης τάξεως κόντρα ανάμεσα σε Περιφέρεια και Δήμο Ιωαννιτών, χαμηλής μεν έντασης αλλά ειδικού πολιτικού βάρους. Άγνωστο που θα καταλήξει, πάντως δεν είναι συνηθισμένα τα συνεχή τζαρτζαρίσματα ανάμεσα στους δύο φορείς.

Και λίγο συνομωσία τώρα…

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την τακτική αρθρογραφία του κατ’ ομολογίαν του, ενδιαφερόμενου ως υποψήφιου Περιφερειάρχου Ηπείρου Σπύρου Ριζόπουλου και οφείλω εδώ να επισημάνω πως εσχάτως, ο ίδιος υπέγραψε ένα άρθρο, συνεργάτης του στο δημοφιλές site του έγραψε ένα δεύτερο, με θέμα την Παμβώτιδα.

Επειδή μ’ αρέσουν οι… συνωμοσίες, λέω πως ο άγνωστος στους πολλούς υποψήφιος βρίσκει να ασχοληθεί, θέματα που ερεθίζουν την κοινή γνώμη και δίνει ενίοτε την εντύπωση ότι κάνει τον Καχριμάνη, να τον ακολουθήσει στην ατζέντα που θέτει – πριν τη Λίμνη, το ίδιο συνέβη και με το θέμα του σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι.

Μπορεί ο Ριζόπουλος να μην ξέρει την Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο ο Καχριμάνης, την επικοινωνία όμως, την παίζει στα δάχτυλα, αφού από αυτήν ζει. Τις τακτικές της ως τώρα, εφάρμοζε χάριν των πελατών του, κατά βάση πολιτικών, αν όμως, η υποψηφιότητά του προχωρήσει, τα όπλα του προφανώς θα τα χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του…

πηγη: Νεοι Αγώνες

 

Tags: