Εγκαινιάστηκε το Κ.Δ.Α.Π. ΑμεΑ του Δ. Ιωαννιτών

Δίχτυ προστασίας στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες

Τη νέα δομή του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., το πρώτο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για ΑμεΑ στα Καρδαμίτσια εγκαινίασε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Φίλιππος Τσουμάνης, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμου, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό.

Το 1ο ΚΔΑΠ μεΑ στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πληροί όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει ο νόμος.

Είναι η πρώτη δομή του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. που αφορά συμπολίτες μας με αναπηρία και θα ακολουθήσουν το δεύτερο ΚΔΑΠ μεΑ και το Κέντρο για παιδιά με αυτισμό που εντάχθηκε στην πρόταση του Δήμου για το νέο ΕΣΠΑ (2021 – 2027).

Η νέα δομή δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητική ή και πολλαπλή αναπηρία, θα φιλοξενήσει 25 παιδιά και εφήβους.

Το ΚΔΑΠ μεΑ λειτουργεί σε ετήσια βάση, κατά την διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων θα λειτουργεί από 13.30 έως 21.30 και κατά τα διαστήματα που τα σχολεία είναι κλειστά θα λειτουργεί από 8.00 έως 16.00

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μπέγκας τόνισε αρχικά πως με αυτή τη νέα δομή το δίχτυ προστασίας που έχει απλώσει ο Δήμος Ιωαννιτών σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Άλλωστε στα χρόνια της κρίσης ο Δήμος κλήθηκε να αναλάβει τον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής σχεδόν ολοκληρωτικά, υποκαθιστώντας το κεντρικό κράτος.

«Χαίρομαι ειλικρινά που εγκαινιάζουμε σήμερα το πρώτο ΚΔΑΠ μεΑ για δύο λόγους. Γιατί αποδεικνύεται η εξειδικευμένη ευαισθησία μας απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και γιατί, για μία ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει ότι συνδυάζει το λόγο της με το έργο. Ειδικά στο κομμάτι της κοινωνικής πολιτικής είχαμε από την αρχή και εξακολουθούμε να έχουμε μια συγκεκριμένη και ίσως φιλόδοξη ρητορική η οποία όμως συνοδεύεται από έργα όπως αυτό.

Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε συμμάχους και ευτυχώς τους έχουμε δίπλα μας. Ένας απ’ αυτούς είναι η Μητρόπολη Ιωαννίνων με την οποία συνεργαζόμαστε σε βάθος, ειδικά σε θέματα κοινωνικής πολιτικής», είπε ο κ Μπέγκας.

 

Tags: