Εδώ θα μείνω!

Νεφέλη Π.Ζ.Γράφει η Νεφέλη Π.Ζ., συγγραφέας

Είμαι η Σοφία, η Μαρία, η Ελένη. Είμαι ο Κώστας, ο Δημήτρης, ο Μιχάλης. Είμαι η χωρισμένη άνεργη μητέρα τριών παιδιών, η παντρεμένη με σύζυγο άνεργο και μητέρα δυο παιδιών, η ανευ σχέσης που κρέμασε πτυχία και ορόσημα στο τοίχο του σαλονιού της και με πόδια πρησμένα απο το ποδαρόδρομο ψάχνει κάθε μέρα για δουλειά. Είμαι ο άνεργος πατέρας, σύζυγος, γιος, φίλος. Είμαι εκείνο το αγόρι που έκανε όνειρα τα οποία ποτέ δεν έγιναν πράξη.

Είμαι όλοι εκείνοι οι εργαζόμενοι που μας εκμεταλλεύονται εν γνώση μας. Είμαι όλοι εσείς που γίναμε εμείς. Είμαι εκείνος ο πατέρας τριών παιδιών που σήμερα αυτοκτόνησε και δεν πρόλαβα να του πω “ΟΧΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΦΤΑΝΕΙ, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ”. Είναι δύσκολα θα έλεγες, θα πεις, δεν αντέχω άλλο, πνίγομαι, θα συνεχίσεις να λες μέσα στην απελπισία σου… Το ξέρω, είναι όλα αυτά και άλλα τόσα, όμως επιμένω…ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ…ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ!

Μείνε… μείνε και πάρ’το αλλιώς. Μπορείς, αρκεί να αλλάξεις τρόπο σκέψης, αρκεί να πιστέψεις ξανά σ’ εσένα, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να συνεχίσεις με λιγότερα. Ας τα χάσεις όλα, ας τα πάρουν, ξέρω… αγώνας μια ζωής θα πεις… και θα έχεις δίκιο… αλλά η ύπαρξη σου αξίζει πολλά περισσότερα απο κάθε υλικό αγαθό. Το χαμόγελό σου το έχουν ανάγκη οι άνθρωποι που σ’ αγαπάνε. Την αγκαλιά σου την χρειάζονται τα παιδιά σου, η γυναίκα σου, ο άντρας σου, οι γονείς σου, οι δικοί σου άνθρωποι. Για αυτούς δεν είσαι ένας αποτυχημένος άνθρωπος, είσαι ο δικός τους άνθρωπος και δεν σε αλλάζουν για όλα τα λεφτά του κόσμου!

Μη το βάζεις κάτω! Σήκω! Δεν είσαι μόνος! Δεν είσαι μόνη! Αγάπησε εσένα ξανά! Οι άνθρωποι δεν ξαναγίνονται! Και μάθε και αυτό, που ίσως το ξέρεις ήδη… Η κρίση είναι ένα φιάσκο, ένα καλά στημένο παιχνίδι που έγινε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα κάποιων διεστραμμένων μυαλών… για αυτό σου λέω, πάρ’το αλλιώς! Πίστεψε σ’ εσένα, στις δυνάμεις σου, στη ζωή! Πείσμωσε, σήκωσέ τους το μεσσαίο δάχτυλο και πες τους δυνατά “ΕΔΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!” και εσύ και εγώ και όλοι μας, συνεχίζοντας τον αγώνα!

Υ.Γ. Αφορμή του συγκεκριμένου κειμένου ήταν η είδηση για μια αυτοκτονία ακόμα ενός νεου ανθρώπου ο οποίος δεν άντεξε το οικονομικό χρέος που είχε. Πίσω του άφησε εκτός την σύζυγό του και τα τρία ανήλικα παιδιά του… ΟΧΙ άλλες αυτοκτονίες…. Εάν πέσει στην αντίληψή σας άτομο με αυτοκτονικές τάσεις επικοινωνήστε άμεσα με τα τηλέφωνα του ψυχολογικού φάρου 2310.518115 & 6989.498520 (What’s up) σε επικοινωνία με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Νεφέλη Πόπη Ζάνη
http://nefeli-pz.webnode.gr/

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply