Δύσκολη νύχτα πέρασε η Ήπειρος – Καταστροφές από ανεμοστρόβιλο & έντονες βροχοπτώσεις

καιρός, κακοκαιρία, πρόγνωση καιρού, δελτίο ΕΜΥ, καιρός Ιωάννινα, Epirus NewsΠολύ μεγάλες ζημιές εκτιμάται ότι προκάλεσε στα χωριά Θεοδώριανα και Μελισσουργοί του νομού Άρτας ισχυρός ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Χ. Χασιάκος, «αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές σε στέγες, σε καμινάδες και τέντες, ενώ ο ισχυρός άνεμος ξήλωσε εγκαταστάσεις σε ποιμνιοστάσια που λειτουργούν στην περιοχή».

Κάτοικοι, εν τω μεταξύ, ανέφεραν ότι έχουν παρασυρθεί στέγες σε τουλάχιστον είκοσι κατοικίες, καθώς και σε αποθήκες και άλλες εγκαταστάσεις.

Πολύ ισχυρή η βραδινή βροχόπτωση – Πολλά τα νερά

Στην υπόλοιπη Ήπειρο και κυρίως στις ΠΕ Ιωαννίνων και Άρτας το βράδυ υπήρξε πολύ έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα η απορροή των υδάτων να γίνεται δύσκολα.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης στην ΕΡΤ, το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το νερό της βροχής ήταν ακόμη μεγαλύτερο, καθώς τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν στην Ήπειρο ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, με αποτέλεσμα να λιώσουν χιόνια στα ορεινά και να υπάρχουν ήδη αυξημένες ποσότητες υδάτων.

Χαρακτηριστικό της έντονης βροχόπτωσης είναι ότι στην περιοχή Ιωαννίνων σύμφωνα με τα στοιχεία του μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το τελευταίο 24ωρο καταγράφεται βροχόπτωση 103 χιλιοστά(!), με όλο το μήνα Ιανουάριο να καταγράφει μέχρι στιγμής 240 χιλιοστά βροχόπτωσης.

 

Tags: