Δραστηριότητες ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

«Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων» – «Ναπολεοντία» – «Προμηθέας Δεσμώτης» από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι παραστάσεις της «Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων» που συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Δευτέρα στο θέατρο «Καμπέρειο».

Το ΓΕΛ Κατσικά θα παρουσιάσει το έργο του Ρομπέρ Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» την Τετάρτη ώρα 8:30 μ.μ., το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων την παράσταση «Η κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των θαυμάτων» την Παρασκευή ώρα 7:00 το απόγευμα και τέλος το Γυμνάσιο Βελισσαρίου την «Αλφαβήτα της εφηβείας», της Μάγιας Δεληβοριά την Δευτέρα 29 Ιουνίου, ώρα 8:30 μ.μ., παράσταση με την οποία ολοκληρώνεται η φετινή θεατρική παρουσία των σχολείων.

Όλες οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο θέατρο «Καμπέρειο» και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Παράλληλα με τις παραστάσεις της «Συνάντησης Μαθητικών Θιάσων» λειτουργεί στο «Καμπέρειο» έκθεση φωτογραφίας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων «Ντύνοντας ένα ρόλο».

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε η Στασινή Σιώζου, αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ και συμμετείχαν το 6ο ΕΠΑΛ, το 2ο Λύκειο Ιωαννίνων, ο φωτογράφος κ. Θύμιος Μάντζιος και το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων – τμήμα αισθητικής και μακιγιάζ.

Συνεχίζονται οι δοκιμές της ιλαροτραγωδίας του Ανδρέα Στάικου «Ναπολεοντία» που αποτελεί την 106η επαγγελματική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Το έργο θα παρουσιαστεί το φετινό καλοκαίρι σε περιοδεία σε όλη την Ήπειρο με την συμπαράσταση της ΠΕΔ Ηπείρου.

Η επίσημη πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ την Τετάρτη 8 Ιουλίου ενώ το ηπειρωτικό Θέατρο θα δώσει το παρόν σε καταξιωμένα φεστιβάλ της χώρας όπως τα «Μερκούρεια» του Δήμου Συκεών. Συντελεστές της παράστασης είναι: Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπακόλας,
– Σκηνικά-κοστούμια: Αγγελική – Βασιλική Σιδέρη,
– Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης.
– Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιολάντα Καπέρδα, Μαρία Κατσουλίδη, Βασίλης Σιάφης, Αθηνά Τσικνιά, Γιώργος Φλώρος.

Παράλληλα η θεατρική παραγωγή «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου που τελεί υπό την αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα δώσει δυο παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου και μία στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ την Κυριακή 19 Ιουλίου.

Εισιτήρια προς το παρόν διατίθενται στο viva.gr (μόνο στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου). Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή αρχή της επόμενης το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα έχει στη διάθεσή του εισιτήρια των παραστάσεων για προπώληση.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply